Agenda, jarigen, Hallo Noorderlingen, afwezigheid Plusklasleerkracht/Wisseling leerkracht gymnastiek, opname Kerstgroet voor onze ouders!

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Woensdag 22 december  

Kerstactiviteiten in de eigen klas 

Voor de leerlingen van groep 1 t/m 8 

Vrijdag 24 december 2021 t/m zondag 9 januari 2022  

Kerstvakantie  

Voor de leerlingen van groep 1 t/m 8  

 

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: James 5A, Duncan 4B, Tyson 1/2A, Karas 3A en Anmol 1/2B. Allemaal van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag gewenst.  

Hallo Noorderlingen, 
De dagen zijn korter, de kerstverlichting verlicht gezellig de straten en misschien staat er al een kerstboom in de woonkamer? Nog even en het is alweer kerstvakantie! 
Vele organisaties in Noord staan alweer te popelen om met de kinderen uit Amsterdam Noord allerlei leuke activiteiten te doen. Bekijk snel op sterrenmakers.nl wat we allemaal voor de kinderen in petto hebben.  En meld je kind(eren) snel aan voor de activiteiten, zodat je zeker weet dat er een plekje is. Met stadspas zijn de activiteiten meestal helemaal gratis.  
 
Wat doe jij deze Winter?  
Deze Kerstvakantie kun je met de A'dam Music School een Rap workshop volgen of een Songwriting Masterclass. Met deRimboe Winterexpeditiegaan kinderen tussen kerst en Oud en Nieuw in het speelbos in het Noorderpark koken, ravotten, timmeren, knutselen, vlaggenroof, noem maar op. 
En natuurlijk is Stichting Wijsneus ook weer van de partij. Samen met de Muziekschool Amsterdam Noord en Solid Ground Movement kun je elke ochtend en ook middagen terecht voor een superleuk en veelzijdig programma met dans, muziek en knutselen. Schrijf je kind in voor de ochtenden van "Winter in de Tuin" in de Tolhuistuin. Of schrijf je kind hier in voor "Winter op het Plein" op de Muziekschool Amsterdam Noord.  
Ontdek de kunstenaar in jou op het NDSM werf met Beautiful Distress! Zie hier meer info en schrijf jouw kind in. In de middagen kun je in de nieuwe jeugdvoorziening 't Kofschip ook van allerlei leuke activiteiten doen: van waxinelichtjes maken tot aan technische machines. Schrijf jouw kind hier in. En ook kun je technisch knutselen in de Tolhuistuin in de middag. Zie hier.  
 
DOCK in Amsterdam Noord organiseert van alles: een schaaktoernooi, 3D workshop, Zanglessen, Jamsessies, Mixing en Mastering workshop, filmavond, Kickboksen of een online FIFA game toernooi. Bekijk het hier
Stichting Vooruit organiseert een Djembe workshop, lekker schaatsen op het museumplein of je kunt naar de LOOKOUT 100 meter boven Amsterdam zweven! Met Funtrax' Pleinpret vier je Kerst en Oudjaar. Kom gezellig langs voor een hapje en een drankje en gezellige muziek. Voor de sportievelingen, bekijk de vakantie Sportinstuif activiteit van Sciandri. En SPIN organiseert ook weer van allerlei leuks in de speeltuinen. De DAT! school organiseert een theatraal en muzikaal kinderkamp: doe mee met het DAT!Kerstkoor
Lekker basketballen? Dat kan! 3x3 Unites organiseert een kerstkamp en Nieuwjaarstoernooi! Verhalen en muziekvoorstellingen voor de kleintjes kun je vinden bij de OBA Bibliotheek Van der Pek en Waterlandplein.   
We hopen weer veel van alle Amsterdam Noord kinderen te zien!  
Graag tot ziens en vergeet ons niet te volgen op InstagramFacebook en LinkedIn. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief
Groeten van het ⭐Sterrenmakersteam⭐ 

Afwezigheid Plusklasleerkracht/Wisseling leerkracht Gymnastiek 

Zoals aan de start van het schooljaar is gecommuniceerd is de leerkracht van de plusklas, Michelle Tas, helaas voor langere tijd uitgevallen. Er is gezocht naar een oplossing en deze zag er als volgt uit:  

Ron van Beekhoven heeft de plusklas tijdelijk opgepakt. 

Jelle Troelstra, de gymnastiekleerkracht van de groepen 1 t/m 4 verving Ron van Beekhoven. 

Bij de start is ervanuit gegaan dat deze oplossing tijdelijk was en tot december zou duren. 

Zoals het er nu naar uitziet is Michelle Tas helaas nog niet hersteld en er moet dus gezocht worden voor een andere oplossing. 

Ron van Beekhoven rondt binnenkort de plusklas af zodat de leerlingen van de plusklas op de hoogte zijn. Dit is tot nu toe nog niet gelukt omdat hij zelf ziek is geweest en daarna heeft hij ter vervanging van een leerkracht voor een groep gestaan. Daarna wordt de gymnastiek van de groepen 6 t/m 8 op maandag en woensdag zoals oorspronkelijk de bedoeling was, opgepakt door Ron van Beekhoven. Zodra er een oplossing gevonden is voor de bezetting van de plusklas, informeren wij u hierover. 

Wij bedanken onze collega Jelle Troelstra voor het vrijmaken van een plek in zijn agenda de afgelopen 4 maanden en wensen Ron van Beekhoven veel plezier! 

Opname Kerstgroet voor onze ouders! 

Ondanks de roerige tijden waarin u als ouder nauwelijks toegang heeft tot het gebouw, is ons team bezig een kerstgroet te maken voor alle ouders. Daarvoor wordt komende woensdag een Lipdub opgenomen. Deze Lipdub wordt binnenkort met u gedeeld en komt in onze nieuwsbrief.  Mocht u hier bezwaar tegen hebben, wilt u dit dan aangeven bij de leerkracht van uw kind. 

Wij hopen dat iedereen een gezellige kersttrui, kerstjurk, kerstmuts of iets dergelijks aantrekt! 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning