Agenda, jarigen, oudergesprekken, eten,drinken en traktaties.

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Vrijdag 10 september  

Studiedag team  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn deze dag vrij  

Maandag 13 t/m vrijdag 17 september  

Oudergesprekken u ontvangt een uitnodiging via Parro  

Voor ouders van leerlingen groep 1 t/m 8  

Jarigen 

De jarigen van deze week zijn: Zein 1/2D, Karam 8B, Keyla 6A, Faylynn 3A, Arshavier 4B, Nicolaas 4A, Sam 3B, Sjaakie 8A. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst.  

Oudergesprekken: 

U heeft deze week een uitnodiging ontvangen om via Parro het kennismakingsgesprek in te plannen. In deze nieuwsbrief nog een paar kleine aanvullingen: 

  • Het gesprek is fysiek op school. 
  • Bij het gesprek mogen beide ouders + de leerling aanwezig zijn.  
  • U gebruikt de ingang die uw kind altijd gebruikt om de school te betreden en gaat pas naar binnen bij aanvang van het gesprek. De ingang is voor ouders van de groepen 1-2 op de stoep bij de hoofdingang, voor de ouders van de groepen 3 en 4 op het grote speelplein en voor de ouders van de groepen 5 t/m 8 op het Juniorhofje. U kunt helaas nog niet door de school van het ene gesprek naar het andere gesprek. Wij willen u vragen om dit buitenom te doen. 

Eten, drinken en traktaties:  

Ieder jaar ergens aan de start vindt u een bericht in de nieuwsbrief over het eten, drinken en de traktaties bij verjaardagen. Ook dit jaar vragen wij even uw aandacht voor dit onderwerp. 

Het team van IKC Tuindorp en ook veel ouders vinden het belangrijk dat er aandacht is voor gezonde voeding en traktaties. Daarover zijn de volgende richtlijnen en die zet ik hieronder even voor u op een rijtje: 

  • Tijdens het tienuurtje eten we fruit en drinken water of drank met weinig suiker 
  • Tijdens de lunch, brood met (gezond) beleg en eveneens water of drank met weinig suiker 
  • Traktaties; wij willen dat traktaties betaalbaar blijven voor iedereen. Daarom is de regel dat de traktatie beperkt blijft tot één kleine traktatie. Onze voorkeur gaat uit naar iets gezonds, ook voor de leerkrachten. 

Om als IKC ook een bijdrage te leveren aan het stimuleren van gezonde voeding hebben wij ons ingeschreven voor ‘EU Schoolfruit’, wij hopen dat IKC Tuindorp hiervoor in aanmerking komt. 

                                                       gezonde tractatie

Samen met u als ouder willen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen gezond zijn en blijven. U moet daarbij niet alleen denken aan overgewicht. Steeds meer kinderen krijgen problemen met hun gebit. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat door het teveel eten van suikers, een suikerdip ontstaat en dit niet bevorderlijk is voor de concentratie en het energieniveau van uw kind. Mocht u vragen hebben of twijfelen over de traktatie die u aan uw kind mee wilt geven, dan kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht. 

 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning.