Agenda, jarigen, Sinterklaas is in het land, schoolfruit, beeldcoach, de Debat Battle, afsluiting: Thema Circus 

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Dinsdag 16-11 

Start groente- en fruit dag  

Voor alle leerlingen  

Vrijdag 19-11 

Afsluiting thema Circus 

Leerlingen groepen 3 en 4 

Vrijdag 26-11  

Debat Battle  

Voor leerlingen groep 5 t/m 8  

Donderdag 2-12 

Surprise meenemen naar school  

Leerlingen groep 5 t/m 8  

Vrijdag 3-12 

Sinterklaas op bezoek  

Voor alle leerlingen  

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Zacarias 4A, Dounia 6B, Mohammed 6A, Shirayna 6A, Rami 4A, Ahmed 6A, Nourhan 6B, Elianna 5B, Gianneala 7A en Chimerika 4B. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst.  

Sinterklaas is in het land! 

Gelukkig, ondanks wat problemen onderweg is Sinterklaas weer in het land! 
Wij hebben contact met hem gehad en hij komt ons met plezier bezoeken op vrijdag 3 december. 

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief hebben wij ook dit jaar te maken met coronamaatregelen. Wel willen wij dit jaar voor de kinderen van IKC Tuindorp een gezamenlijke aankomst op het schoolplein verzorgen en daar hebben wij uw hulp bij nodig. 
Onze intocht voor de kinderen kan alleen doorgaan als er geen ouders rond de school aanwezig zijn. Dit zodat wij genoeg afstand kunnen garanderen tussen de groepen kinderen en Sinterklaas de ruimte kunnen geven om onze school te bezoeken. Wij vragen u dan ook met klem om op vrijdag 3 december na het brengen van uw kind gelijk naar huis of uw werk te gaan.  

Wij zullen u uiteraard via parro foto's en filmpjes sturen, zodat ook u een beetje van ons Sinterklaasfeest kunt genieten.  

Deze week gaan wij met alle kinderen ervoor zorgen dat onze school prachtig versierd wordt voor 3 december. 

Wij gaan er dit jaar weer een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest van maken. Namens de kinderen van IKC Tuindorp alvast bedankt!  

Groetjes de Sintcommissie. 

Schoolfruit: 

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij vermeld op welke dagen IKC Tuindorp het fruit voor uw kinderen verzorgd. Wij hebben een rectificatie ontvangen van onze leverancier. Zij zullen op maandag laat in de middag leveren. De dagen dat IKC Tuindorp het fruit verzorgd voor de leerlingen is daarom gewijzigd naar: dinsdag, woensdag, donderdag. 

Wij vragen alle ouders om zelf fruit voor het 10-uurtje mee te geven op de maandag en vrijdag. Daarnaast geeft u uw kind op alle dagen een gezonde lunch mee. 

Deze week kunnen de leerlingen genieten van de volgende fruit- en groentesoorten: ananas, waspeen en appel. 

Deze week houden we nog de eerder vermelde dagen aan: wo, do, vr. 

foto schoolfruit

Beeldcoach: 

Dit schooljaar is onze collega, Petra van Urk, gestart met de opleiding tot Beeldcoach. Deze opleiding wordt verzorgd door V&F onderwijs. 

Beeld coachen is een methode om leerkrachten te begeleiden bij hun onderwijskundige taak. Er worden video opnames gemaakt van de onderwijssituatie. Uit deze opnames worden fragmenten geselecteerd die besproken worden met de leerkracht. Samen met de beeldcoach wordt nagegaan hoe het lesgeven in de klas verloopt. Belangrijk uitgangspunt is vooral het contact tussen de leerkracht en de leerlingen, maar ook de sfeer in de klas, de manier waarop de groep werkt en de wijze waarop de leerkracht lesgeeft. 

Het spreekt vanzelf dat de beelden alleen voor intern gebruik bedoeld zijn. Petra is bezig met haar opleiding. Dit betekent dat beelden kunnen worden bekeken tijdens haar opleiding. Het opleidingsinstituut waarborgt hier de volledige vertrouwelijkheid. De beelden worden bewaard in een beveiligde omgeving en vernietigd als Petra haar opleiding heeft afgerond. 

Wij hopen op uw begrip. Doel van de beeld coaching is namelijk het verbeteren van ons onderwijs en de vaardigheden van onze leerkrachten. Mocht u bezwaar hebben, laat u dit dan alstublieft via de e-mail weten: p.van.urk@askoscholen.nl 

De Debat Battle! 

Op vrijdag 26 november vindt op IKC Tuindorp de jaarlijkse Debat Battle plaats. De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 hebben afgelopen periode o.l.v. de projectgroep Discussiëren Kun Je Leren lessen gevolgd rondom het voeren van een discussie en het houden van een debat. Dit wordt op vrijdag 26 november afgesloten met deze Battle. De beide groepen 5 doen dit samen en zo ook de groepen 6, daarna 7 en tot slot 8. 

Helaas kunt u als ouder niet bij deze Battle aanwezig zijn. De leerkrachten delen uiteraard foto's via Parro en wie de Debathelden zijn, leest u in de volgende nieuwsbrief! 

Wel kunt u thuis vast met uw kind de stellingen van de Debat Battle bespreken en kijken wat u daar thuis zoal van vindt. De stellingen zijn: voor de groepen 5&6: “Jongens en meisjes moeten altijd gelijk behandeld worden". Voor de groepen 7&8: "Politie is je beste Vriend". En voor alle groepen: "Volwassenen moeten meer luisteren naar Kinderen". 

De groepen 7 doen in het voorjaar ook nog mee met de Amsterdamse Debat Battle! 

Afsluiting: Thema Circus 

Vrijdag 19 november sluiten de groepen 3 en 4 het thema Circus feestelijk af. Samen met de organisatie: ‘circus Kristal’ worden er allerlei circusactiviteiten voor de kinderen georganiseerd. Via foto's en filmpjes in Parro kunt u zien hoeveel plezier de kinderen daaraan beleven.  

Met vriendelijke groet, 

Namens het team,  

Doritha de Koning