Agenda, jarigen, EU-schoolfruit, afsluiting IPC-thema, Sinterklaas, Coronamaatregelen 

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Donderdag 2-12 

Surprise meenemen naar school  

Leerlingen groep 5 t/m 8  

Vrijdag 3-12 

Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek  

Voor alle leerlingen 

 

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Leah 8B, Ranim 6A, Shalina 5B, Cramer 3A, Hailey 1/2D, Hüseyin 8B, Daley 3A, Yara 3A, Maroua 3B en niet te vergeten Sinterklaas. Allemaal van harte gefeliciteerd en hele fijne verjaardag gewenst!  

EU-Schoolfruit:  

De leerlingen kunnen deze week weer genieten van lekkere appels, sinaasappels en ananas.  

Afsluiting IPC-thema chocolade:  

Woensdag 1 december hebben de groepen 5 en 6 het IPC-thema Chocolade afgesloten met een speurtocht door de school. Bij elke opdracht konden zij een cijfer verdienen en alle cijfers bij elkaar maakten een woord! 

Na afloop ontvingen zij wat lekkers! 

nb 1 12 2021 2

Sinterklaas: 

Zoals u weet zijn er verschillende maatregelen rondom de basisschool aangescherpt en hierover heeft IKC Tuindorp contact gehad met Sinterklaas. Om ervoor te zorgen dat de kinderen van verschillende groepen niet mengen is er geen aankomst op het plein. Wel zal er net als vorig jaar geprobeerd worden om Sinterklaas via een livestream in het klas te volgen. Ook het bezoek van Sinterklaas aan de kinderen binnen in school is iets anders georganiseerd. Sinterklaas neemt in de gymzaal plaats en alle groepen zullen hem om de beurt kort bezoeken. 

Coronamaatregelen: 

Vrijdagavond is bekend geworden dat er een dringend advies ligt voor de leerlingen van groep 6,7 en 8 om op de gangen een mondkapje te dragen, daarnaast is er een verzoek om de leerlingen van deze groepen thuis ook 2x per week preventief te testen. In dit bericht willen wij u laten weten dat dit preventief testen niet op school plaats vindt. Ook is nog niet bekend wanneer en hoe de zelftests beschikbaar zijn. Zodra dit bekend is zullen wij u daarover op de hoogte stellen. 

Met ons team kijken wij op dit moment wat er rondom het kerstfeest mogelijk is. Daarbij speelt een grote rol dat groepen niet mogen mengen. 

Daarnaast zijn er op dit moment een aantal leerkrachten ziek, sommigen i.v.m. Corona, sommigen met andere klachten en blijft het voor ons het allerbelangrijkste om onze groepen ‘bemand’ te houden. 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning