Agenda, jarigen, vanaf 15 maart EINDTIJD voor iedereen 14.15 uur!, bericht GGD, schoolfotograaf, uitslag Sneeuwpret Wedstrijd   

 

Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Maandag 8 t/m vrijdag 12 maart 

Oudergesprekken via Teams 

Voor ouders van leerlingen groep 1 t/m 7  

Dinsdag 23 maart  

Schoolfotograaf  

Geen gym vandaag! 

Leerlingen groep 1 t/m 8  

Vrijdag 26 maart 

Studiemiddag vanaf 12.00 uur!  

Leerlingen groep 1 t/m 8  

vrij vanaf 12.00 uur  

Donderdag 1 april  

Studiedag team 

Leerlingen groep 1/m 8 vrij 

Vrijdag 2 april t/m maandag 5 april  

Goede Vrijdag en eerste Paasdag 1e schooldag  

Leerlingen groep 1 t/m 8 vrij 

 

Jarigen 

De jarigen van deze week zijn: Liam 3A, Venice 6A, Furqaan 8A, Djony 8A, Jayden 1/2A, Lydia 6B, Gavin 3A, Djazz 3B en Burhaan 5B. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst. 

Vanaf 15 maart EINDTIJD voor iedereen 14.15 uur! 

In de periode van alle Corona maatregelen is één van de maatregelen dat er een aantal groepen iets eerder uit gaan. Dit hebben wij gedaan vanuit de gedachte te zorgen voor meer spreiding. Wij merken dat deze maatregel er nu voor zorgt dat ouders langer in de omgeving van school moeten staan omdat de meeste meerdere kinderen ophalen en deze niet allemaal op hetzelfde tijdstip naar buiten komen. Daarom gaan alle kinderen vanaf 15 maart gewoon om 14.15 uur naar huis. Doordat er heel veel uitgangen gebruikt worden, blijft de spreiding wel gegarandeerd. 

Bericht GGD 

Beste ouders of verzorgers,  

We horen bij GGD Amsterdam berichten dat ouders of verzorgers bezorgd zijn en vragen hebben over het testen van kinderen. Met deze brief hopen we een aantal van uw zorgen weg te nemen. 

Net als u vinden wij het heel belangrijk dat de scholen weer open zijn én ook open kunnen blijven. Door de opkomst van de besmettelijkere Britse variant stond de overheid voor een lastige afweging: de scholen dicht laten, met alle vervelende gevolgen voor de kinderen van dien, óf de scholen openen, maar dan wel met strengere regels. In het belang van de kinderen heeft de overheid voor het laatste gekozen.  

Testen is gratis en gebeurt alléén met goedkeuring van de ouders of verzorgers 

 Een belangrijk onderdeel van de huidige regels is om vaker te testen. Dit geldt ook voor kinderen. Als GGD adviseren we om uw kind te testen bij coronaklachten: denk aan neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Daarnaast is het advies om ook een coronatest te doen als uw kind in contact is geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus. We adviseren dit om een aantal redenen:  

  • Door te testen kunnen we het virus in een vroeg stadium opsporen en de verspreiding tegengaan. Zo worden minder mensen ziek. 
  • Zit uw kind in quarantaine omdat het nauw contact had met iemand die positief is getest? Dan kan het bij een negatieve test op dag 5 eerder naar buiten en naar school. 

Testen bij de GGD is gratis. We willen hierbij benadrukken dat testen niet verplicht is. Het is een advies. Het is nog steeds mogelijk dat uw kind thuis uitziekt, of de quarantaine gewoon afmaakt. Bovendien gebeurt het testen alléén met toestemming van de ouders of verzorgers. U maakt zelf een afspraak voor een coronatest.  

GGD Amsterdam is er ook voor u  

Ons scholenteam ondersteunt alle scholen in de regio met advies op maat en praktische informatie. Leraren en docenten kunnen zich in de GGD-teststraat met voorrang laten testen, zodat ze snel weer aan het werk kunnen en uw kind zo veel mogelijk gewoon naar school kan. En we zijn er als GGD Amsterdam ook voor u en uw kinderen. We organiseren webinars om kennis te delen, er is een speciaal telefoonnummer waar ouders met vragen terecht kunnen en er zijn kindvriendelijke teststraten met speciaal getrainde medewerkers. Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen? Neem contact op met GGD Amsterdam op 020 – 555 52 02 (7 dagen per week van 08.00 – 20.00 uur) of via coronavragen@ggd.amsterdam.nl.  

Met vriendelijke groet,  

Yvonne van Duinhoven (hoofd afdeling Infectieziekten &Toezicht) en Femke Breman (hoofd Jeugd Gezondheidszorg)  

De meest gestelde vragen over testen en kinderen: ggd.amsterdam.nl/kind/  

Meer informatie over testen en een testafspraak maken: ggd.amsterdam.nl/coronatest 

Schoolfotograaf  

Foto Koch komt dinsdag 23 maart de schoolfoto’s maken. De complete afhandeling van de schoolfotografie verloopt via internet. Wij zijn met Foto Koch een samenwerking aangegaan en gaan ervan uit dat alle kinderen op de foto mogen. 

Mocht u bezwaar hebben, dan kunt u dit vóór vrijdag 12 maart aangeven bij de leerkracht van uw kind. Hij/zij informeert de fotograaf op de fotografie dag en zorgt ervoor dat alleen de kinderen die gefotografeerd mogen worden, ingedeeld worden bij de fotograaf.  

Na ongeveer twee weken ontvangt uw kind het inlogkaartje van de leerkracht. Op de inlogkaart vindt u een uniek inlognummer en wachtwoord. Met deze gegevens logt u thuis in op www.fotokoch.nl. Er staat een leuke actie voor u klaar: wanneer u binnen 10 dagen bestelt ontvangt u van Foto Koch de groepsfoto gratis! U hoeft niet persé meerdere foto’s te bestellen.  

U kunt eenvoudig betalen middels iDeal, factuur, acceptgiro of creditcard. Als u wilt kunt u zelf de inloggegevens doorsturen naar familieleden, zodat zij zelf een bestelling kunnen plaatsen op de site.   

TIP van de schoolfotograaf: als uw kind kleurrijke kleding draagt, komt de foto beter tot zijn recht. Vermijd daarbij fluorescerende kleding. 

Uitslag Sneeuwpret Wedstrijd 

nieuwsbrief 1

Op 8 en 9 februari is onze school dicht geweest i.v.m. gladheid en sneeuwval. Toch heeft al die sneeuw veel goeds gebracht. Heel veel van onze leerlingen hebben meegedaan aan onze sneeuwpret wedstrijd en foto's of filmpjes met ons gedeeld. Hieronder vindt een alle deelnemers! Zij verdienen allemaal een eervolle vermelding: Angelena en Jayden, Salim en Yasmin, Siraj, Chidimma en Chimerikka, Thalia, Sem, Luljah en Lamik, Hailey, Tristan en Elisa, Damian, Djoya en Isaiah, Asel en Selen, Nikkie en Dailey, Joshua en Jeremy, Zacharias, Erva en Efsa, Dex, Ashley en Alyssa, Arshavier, Naomi, Joyce, Djezz en Daylinn, Jasper en Liam, James, DJ en Djazz, Sasiree, Mylena, Esmeralda, Dennis, Imro en Jayla, Basmala en Chaimae, Rick en Mike, Aya, Cameron, Ajnur, Jevailey, Duncan, Nel en Oskar, Danni, Manessa en Mohammed. Na lang wikken en wegen zijn er 3 winnaars uitgekozen: 

De mooiste iglo en nummer 1 is: Jadeley uit groep 3B. 

De mooiste sneeuwpop en nummer 2 is: Destiny uit groep 1-2 D. 

De mooiste sneeuwpret video en nummer 3: Puck uit groep 5A

nieuwsbrief 2

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning