Agenda, jarigen, babynieuws, EU-schoolfruit-en groente programma, aandacht voor traktaties.

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Woensdag 6 t/m vrijdag 8 april  

Kamp  

Leerlingen groep 6A en 6B  

Woensdag 13 april  

Paaslunch  

Voor leerlingen groep 1 t/m 8  

Donderdag 14 april 

Studiedag   

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij  

Vrijdag 15 april en maandag 18 april  

Goede Vrijdag en 2e Paasdag   

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij 

Maandag 25 april t/m zondag 8 mei  

Meivakantie  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij  

Woensdag 20 en donderdag 21 april  

Eind CITO  

Voor leerlingen van groep 8 

Dinsdag 17 mei  

Theoretisch Verkeersexamen  

Voor leerlingen groep 7  

Woensdag 18 mei 

Sportdag  

Voor leerlingen van groep 1 t/m 4 

Donderdag 19 mei  

Sportdag  

Voor leerlingen van groep 5 t/m 8  

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Santiago 1/2B, Mitchell 8B, Robert 3A, Dih 3A en Siraj 6B. Allemaal van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag gewenst.  

Babynieuws:  

Op zondag 13 maart is Naila Melatie Coenraad geboren, dochter van Melissa en haar vriend Joey. We feliciteren Melissa en Joey en wensen jullie heel veel geluk toe.    

Dinsdag 29 maart is Lou Abby van Beekhoven geboren. Dochter van Ron, Petra en zusje van Saar. Wij feliciteren Ron en Petra met de geboorte van hun dochter en wensen jullie   ook heel veel geluk toe.  

EU-Schoolfruit- en groenteprogramma:   

De leveringen van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma lopen alweer bijna ten einde. Over twee weken ontvangen wij de laatste levering voor de leerlingen van ons IKC. Na de meivakantie dienen de leerlingen dus weer zelf hun 10-uurtje mee te nemen. 

Door 20 weken EU-schoolfruit zijn de leerlingen nu aardig gewend om groente en fruit te eten in de ochtendpauze. Veel leerlingen nemen inmiddels ook op de andere dagen fruit mee. Daarom hopen wij dat u, als ouder, deze gezonde gewoonte door gaat zetten en de leerlingen dagelijks een portie fruit meegeeft als 10-uurtje.  

Aandacht voor traktaties:  

In een eerdere nieuwsbrief hebben wij het al eens benoemd. Hierbij willen wij het nogmaals onder uw aandacht brengen.  

Het team van IKC Tuindorp en ook veel ouders vinden het belangrijk dat er aandacht is voor gezonde voeding en traktaties. Daarover zijn de volgende richtlijnen en die zet ik hieronder even voor u op een rijtje: 

  • Tijdens het tienuurtje eten we fruit en drinken water of drank met weinig suiker 
  • Tijdens de lunch, brood met (gezond) beleg en eveneens water of drank met weinig suiker 
  • Traktaties; wij willen dat traktaties betaalbaar blijven voor iedereen. Daarom is de regel dat de traktatie beperkt blijft tot één kleine traktatie en bij voorkeur géén snoep. Daarbij noemen wij met klem dat lolly's niet mogen worden uitgedeeld. Onze voorkeur gaat uit naar iets gezonds, ook voor de leerkrachten. 

Om als IKC ook een bijdrage te leveren aan het stimuleren van gezonde voeding hebben wij de afgelopen periode ook meegedaan met het EU-schoolfruit.  

Samen met u als ouder willen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen gezond zijn en blijven. U moet daarbij niet alleen denken aan overgewicht. Steeds meer kinderen krijgen problemen met hun gebit. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat door het teveel eten van suikers, een suikerdip ontstaat en dit niet bevorderlijk is voor de concentratie en het energieniveau van uw kind. Mocht u vragen hebben of twijfelen over de traktatie die u aan uw kind mee wilt geven, dan kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht. 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning