Agenda, jarigen, De Grote Rekendag 2023, mijn recensie over De Kunstschooldag, studiedag, Goede Vrijdag en Pasen, lentefeest NoordOogst, Meiden voetbaldag.

Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Woensdag 5 april  

Paaslunch  

Voor de leerlingen van groep 1 t/m 8  

Donderdag 6 april  

Studiedag team  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn deze dag vrij  

Vrijdag 7 t/m maandag 10 april  

Goede Vrijdag en Pasen 

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn deze dagen vrij  

Maandag 17 t/m woensdag 19 april 

Kamp  

Voor de leerlingen van groep 7 

Woensdag 19 t/m vrijdag 21 april 

Kamp  

Voor de leerlingen van groep 6 

Maandag 24 april tt/m vrijdag 5 mei  

Meivakantie  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij  

Dinsdag 16 mei  

Ouderbijeenkomst oriënterend gesprek VO  

Voor de ouders van de leerlingen van groep 7  

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Assiyah 4A, Jeremy 5B, Santiago 1/2B, Jaëley 1/2D, Naoufal 1/2C, Robert 4A, Dih 4A en Siraj 7B. Allemaal van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag gewenst!  

De Grote Rekendag 2023: 

Vorige week woensdag heeft IKC Tuindorp voor het eerst meegedaan met De Grote Rekendag, net als heel veel andere scholen in Nederland! 

's Ochtends zijn alle leerlingen op het plein gestart met een rekenwarming-up om vervolgens in de eigen groep verder te gaan met alle rekenactiviteiten. 

De groepen 1-2 hebben gehinkeld, afval gesorteerd, afval geteld en in een grafiek gezet zodat je kon zien hoeveel verschillende soorten afval er nu eigenlijk is op een dag in een groep. 

De groepen 3-4 hebben een rekencircuit gevolgd met activiteiten als dopjes gooien en punten tellen en van melkpakken een dobbelsteen maken. 

De groepen 5-6 hebben zich beziggehouden met de inhoud van verpakkingen. Zij kwamen tot de ontdekking dat als je het water uit de verpakking haalt en het concentraat overblijft er veel minder verpakkingen nodig zouden zijn. 

De groepen 7-8 hebben zich vooral beziggehouden met inhoud en de hoeveelheid afval binnen de school. Zij mochten zelfstandig in groepjes de school door om opdrachten te maken. 

Aan het eind van de dag volgende de uitslag van de prijsvraag. De prijsvraag was om te raden hoeveel dopjes er in een bak zaten. Het was heel leuk om te zien welke manieren de verschillende groepen hebben bedacht om tot de oplossing te komen. 

De winnaar van prijsvraag op De Grote Rekendag is groep 3A geworden van juf Florence en juf Wilma. Zij hebben een mooie beker gewonnen. De kinderen hadden namelijk een schatting gemaakt door te kijken hoeveel dopjes er in een klein bakje gingen en daarna geteld hoeveel keer het bakje in de grote plastic box paste. Zij zaten het dichtstbij met het getal 451. In totaal zaten er 426 dopjes in de bak. 

Er was ook een persoonlijke winnares, Abigail uit groep 8A, zij zat met 448 het dichtst bij het aantal dopjes in de bak. 

Binnen de school ben ik, Stephanie, rekenspecialist. Op mijn wensenlijstje stond het organiseren van de Grote Rekendag. Met zo'n enthousiast team leerkrachten en gymleerkrachten is de Grote Rekendag een groot succes geworden en voor herhaling vatbaar! Kortom een leuke leerzame dag, met veel verbondenheid en saamhorigheid als school. 

Vriendelijk groet, Stephanie  

PARRO rekendag

Mijn recensie over De Kunstschooldag: 

We gingen 23 maart naar de Kunstschooldag. Een Kunstschooldag is een dag waarbij je een hele dag in de stad bent en je gaat dan naar drie verschillende locaties die met kunst, muziek, toneel of geschiedenis te maken hebben. Wij werden in groepjes van minimaal zes gezet, met verschillende begeleiders. Ik werd in een groepje van zeven geplaatst en onze begeleider was Kyra (de moeder van Liam). 

Onze eerste locatie was De Oosterkerk. 

We gingen met het OV, maar we zijn niet gewend om met het OV te gaan, want normaal gaan we met de hele klas en worden we gebracht met een bus die wordt gehuurd. Toen we met het OV gingen moesten we steeds de route bepalen. En dat was niet makkelijk, want we moesten de snelste route kiezen. Toen we daar waren aangekomen zagen we andere groepen. We wisten eerst niet waar de ingang was. Eenmaal binnen zagen we heel veel stoelen achter elkaar. Binnen moesten we wachten. Bij de Oosterkerk bekeken wij een komedie show. De acteur die vertelde verschillende verhalen. Hij had het over een brief en over nog veel meer dingen. Ik kon het niet volgen en daardoor vond ik het niet leuk. Hij probeerde grappig te zijn, maar hij was echt niet grappig. Na de komedie show mochten we naar de Albert Heijn. Voordat we naar de volgende locatie gingen, gingen we langs de winkel Pipoos. Daar hadden we niks gehaald, want het was veel te duur. 

Onze tweede locatie was Rialto 

Rialto is een combinatie van twee bioscopen. Bij Rialto gingen wij twee korte films kijken. De eerste film duurde vijftien minuten. De titel van de film is Een zomer zonder jou. De film ging over een camping voor gescheiden families waar je met één ouder naar toe gaat. De film is een documentaire en de kinderen in de film waren geen acteurs. De camping in de film is een echt bestaande camping 

in Frankrijk. De hoofdpersoon in de film vindt het moeilijk dat haar vader een nieuwe vriendin heeft en daar praat ze over met haar vrienden op de camping. Na de film kwam de regisseur van de film en mochten we vragen stellen. De tweede film duurde twaalf minuten. De film ging over ouders die op het punt staan om te scheiden. Hun zoon wil ervoor zorgen dat dat niet gebeurt en doet er van alles aan. Hij probeert met het “levenslied” hun huwelijk te redden, maar gaat dat wel lukken? Maar als je nou eenmaal wilt optreden zijn er ook een paar belangrijke dingen om te regelen bijvoorbeeld een publiek en podium. Deze film was geen documentaire maar een speelfilm. Ook bij deze film kwam de regisseur en mochten we vragen stellen. Deze activiteit werd georganiseerd door Cinekid. Deze activiteit vond ik wel leuk, maar ik had meer gehoopt in ieder geval een langere film. Na deze activiteit gingen we naar een park die daar dichtbij is. We gingen een paar foto’s nemen en toen moesten we alweer naar de volgende locatie. 

Onze derde locatie was Het Scheepsvaartmuseum. 

Het Scheepsvaartmuseum is een museum waarbij je van alles over schepen leert. Bij Het Scheepsvaartmuseum mochten wij in het oude VOC-schip. Maar eerst waren we binnen en mochten we aan de begeleider een paar vragen over het VOC-schip en over het museum stellen. Na de vragen gingen we richting het schip. Het schip is niet een echt VOC-schip maar een remake van een echte VOC-schip en is gerestaureerd in 2021. Het eerste wat mij opviel was dat het plafond heel laag was. Wij gingen langs de bedden van de rijke mensen en het kantoor van de chirurg. En ook een soort woonkamer, alleen het gekke was dat er in de woonkamer ook de wc's waren. We gingen ook langs de "slaapkamer" van de matrozen, hun bedden waren hangmatten. Daarna gingen we door naar de eetplaats van de matrozen. De matrozen kregen niet zo lux eten als dat de rijke mensen kregen. Zij kregen als eten pap en brood. We gingen daarna door naar de eetplaats van de rijke mensen, zij kregen als eten kip en dadels. We gingen als laatst naar het kantoor van de kapitein. En dat was het eigenlijk, we hadden niet meer zoveel tijd. 

Mijn conclusie 

Ik vond de Oosterkerk niet leuk, maar overigens vond ik de hele dag toch leuk. En misschien kunnen ze per activiteit iets meer tijd geven, want we hadden bij Het Scheepsvaartmuseum niet zoveel tijd en bijvoorbeeld bij de Oosterkerk iets minder tijd. Misschien kunnen ze de Oosterkerk weghalen uit het programma. 

Ik geef de Kunstschooldag 8 sterren van de 10 

Ayse  

Groep 8A 

IKC Tuindorp 

Studiedag, Goede Vrijdag en Pasen:  

Donderdag 6 april heeft het team een studiedag. Vrijdag 7 april is het Goede Vrijdag en maandag 10 april is het 2E Paasdag. De leerlingen zijn deze dagen vrij. Wij hopen dat iedereen geniet van dit extra lange weekend.  

nb pasen 2023

Lentefeest NoordOogst:  

Op 15 april is er een lentefeest voor de hele buurt op NoordOogst. Om 14:30 nodig ik alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 uit om met mij beats te komen spelen die we in de muziekles geoefend hebben. De instrumenten zijn aanwezig. Kom op tijd want het duurt zo'n 10 minuten. Dat wordt knallen! Tot snel, Muziekmeester Kay 

flyer Lentefeest 15 april 2023

Meiden voetbal dag:  

Beleef tijdens de meivakantie een onvergetelijke voetbaldag. SC Buitenveldert organiseert voor jou een dag vol voetbalplezier. Wil jij hierbij zijn? Meld je dan samen met al je vriendinnetjes snel aan. Zie onderstaande flyer.  

 Btv_Meidenvoetbaldag_2023.pdf

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning