Agenda, jarigen, contact met Leerplicht, Meivakantie activiteiten, Meivakantie

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Woensdag 20 en donderdag 21 april  

Eind CITO 

Voor leerlingen van groep 8  

Maandag 25 april t/m zondag 8 mei  

Meivakantie  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij  

Dinsdag 17 mei  

Theoretisch Verkeersexamen  

Voor leerlingen groep 7  

Woensdag 18 mei 

Sportdag  

Voor leerlingen van groep 1 t/m 4 

Donderdag 19 mei  

Sportdag  

Voor leerlingen van groep 5 t/m 8  

Donderdag 26 en vrijdag 27 mei  

Hemelvaart  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij 

Maandag 30 mei t/m woensdag 1 juni  

Kamp  

Voor leerlingen van groep 8  

 

Jarigen: 

De jarigen van vorige en deze week zijn: Elise 3B, Bailey 1/2B, Naoufel 1/2B, Antony 1/2D, Roxy 6B, Janan 7B, Alondra 1/2A, Coco 1/2D, Hayley 4A, Youssef 1/2B, Gabin 1/2D, Djay 8B, Redouan 1/2D, Manessa 4B, Jasper 6A, Saifedinne 4A, Amaneal 7B en Noeaim 6A. Allemaal van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag gewenst.  

Contact met Leerplicht: 

Afgelopen week is er contact geweest met onze leerplichtambtenaar. Na een lange periode van veel afwezigheid van kinderen i.v.m. corona, heeft de leerplichtambtenaar ons erop gewezen dat vanaf nu alle versoepelingen in hun beleid zijn teruggedraaid en scholen worden verzocht om het te laat komen, ziek zijn en de afwezigheid weer scherp in de gaten te houden. Dit betekent dat school vanaf nu weer het volgende beleid volgt: 

Ouders ontvangen een brief die zij moeten ondertekenen en daarna retour gaat naar school. Deze wordt vervolgens aan het dossier van de leerling toegevoegd: 

  • Als de leerling in een periode van 12 weken 4x afwezig is geweest door een ziekmelding; 
  • Als de leerling 7x of meer te laat is gekomen. 

Mocht het te laat komen aanhouden, dan neemt school contact op met Leerplicht. 

Mocht een kind om medische redenen vaak afwezig blijven dan wordt de ouder uitgenodigd om de schoolarts te bezoeken. 

Als u hierover vragen heeft dan kunt u bij ons langskomen of contact opnemen met de Leerplicht van Amsterdam. 

Meivakantie Activiteiten!  

De zomertijd is ingegaan en hoewel het misschien nog niet altijd zo lijkt, gaan we nu toch echt richting de zomer. Hopelijk kunnen we tijdens de meivakantie genieten van wat mooie en zonnige dagen. Eind deze week begint de Meivakantie al voor de meeste scholen en vele organisaties in Noord staan alweer te popelen om met de kinderen uit Amsterdam Noord van alles leuks te beleven. Bekijk snel op sterrenmakers.nl wat we allemaal voor de kinderen in petto hebben. En schrijf je kind(eren) in voor de activiteiten, zodat je verzekerd bent van een plekje. Met stadspas zijn de activiteiten meestal helemaal gratis. 

Wat doe jij deze Meivakantie? 

Kom meedoen met het maken van heerlijk Aziatische streetfood in Het Kunstparadijs of in de Tolhuistuin. Met Stichting Wijsneus gaan we ook vliegers en kijkdozen maken en een Tshirt print ontwerpen in oa 't Kofschip. Bekijk alle vakantie activiteiten van Stichting Wijsneus hier en kom langs in de week van 2 t/m 6 mei. 

Bij de A'DAM Music School kun je komen drummen en Caribische ritmes leren of aan je eigen rap lyrics werken. 

DOCK organiseert deze meivakantie ook van alles leuks: flessenvoetbal, waterbalonnengevecht, sport en spel middagen, Mario Kart toernooi, Wereldkeuken koken en Hiphopsessies. 

In de Tolhuistuin organiseert Fawaka de activiteit upCycle Ondernemers: voor de echte jonge ondernemers die een bedrijfje willen starten. Meer info hier

Noordje neemt de kinderen mee naar het prachtige Beeldenbos waar ze met kunstenaars Nienke Sybrandy en Bruno Filho aan de slag gaan en van natuurlijke of recycle materialen 3D kunstwerken maken. 

Sciandri organiseert weer allerlei sport en spel vakantie activiteiten in de Sporthal Elzenhagen. Kom langs en doe mee! 

Op het NDSM werf kunnen kinderen van 9-12 jaar meedoen met het kinderatelier op bevrijdingsdag. Meer info hier

Voor het volledige overzicht van alle Meivakantie activiteiten in Amsterdam Noord klik hier. Filter aan de linkerkant op de webpagina eventueel op locatie en datum of klik op de knoppen bovenaan de pagina. Als je de website op je telefoon bekijkt: scroll helemaal naar beneden voor het zien van alle vakantie activiteiten. 

We hopen weer veel van alle Amsterdam Noord kinderen te zien! 

Tot ziens en vergeet ons niet te volgen op Instagram, Facebook en LinkedIn. Of schrijf je in voor de Sterrenmakers Nieuwsbrief

Meivakantie:  

Van zaterdag 23 april t/m zondag 8 mei zijn de leerlingen vrij i.v.m. de Meivakantie. Wij hopen dat iedereen geniet van deze twee vrije weken en we zien elkaar weer uitgerust terug op maandag 9 mei. Fijne vakantie!   

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning