Agenda, jarigen, MR nieuws, schoolreis groepen 3 en 4, IPC thema groepen 4,  Calisthenics en Freerunnen.

Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Dinsdag 21 mei  

Schoolreisje  

Voor de leerlingen van groep 1 en 2  

Donderdag 23 mei  

Schoolreisje  

Voor de leerlingen van groep 5  

Vrijdag 24 mei  

Next gen Sportdag  

Voor de groepen 6 t/m 8  

Maandag 27 mei  

Sportdag IKC Tuindorp 

Voor de groepen 1-2, 3 en 5  

Maandag 17 juni  

De Spelen  

Voor de groepen 4  

Donderdag 20 juni  

Eindfeest: Circus  

Voor leerlingen en na schooltijd ook voor ouders! 

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Arshveer 1D, Olivia 1C, Sara 1D, Taha 2C, Elise 5B, Yasmine 6A, Gamely 4B, Jaylah 2C, Alyssa 8A, Isra 8A en Mandy 3B. Allemaal van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag gewenst.  

MR nieuws:  

Al ruim 7 jaar maak ik (Muriel Krijger) deel uit van de Medezeggenschapsraad (MR) van onze school. In de MR denken personeel en ouders mee over het beleid van de school. Als MR hebben we soms een adviserende en soms een beslissende rol in zaken zoals het schoolplan, de begroting, de veiligheid en de vakanties. En in ons geval worden we als MR ook actief betrokken bij de stand van zaken rond de nieuwe huisvesting en geven wij hierbij onze input namens het personeel en ouders.  Per schooljaar vergaderen we ongeveer 7-8 keer per jaar met elkaar en met de directeur samen.  

Omdat ik al langere tijd MR lid ben en mijn zoon Seán inmiddels op de middelbare school zit en dochter Amy in groep 5, denk ik dat het goed is om in het nieuwe schooljaar plaats te maken voor een nieuw lid namens de ouders. Het is een unieke kans om actief mee te kunnen denken en betrokken te zijn bij alles wat reilt en zeilt op school. Mocht u interesse hebben om lid te worden, stuur dan een mail naar ikctuindorp.mr@askoscholen.nl. U kunt mij uiteraard ook benaderen voor verdere informatie (moeder Amy groep 5A) of één van de overige MR leden: Mike van der Kuijl (ouderlid), Sanne Ruijs (ouderlid en voorzitter MR), Wilma Goede (personeelslid en secretaris MR) en Bas Nedermeijer (personeelslid).  

Schoolreis groepen 3 en 4:  

Woensdag 15 mei gingen de groepen 3 en 4 op schoolreis naar Linnaeushof. Het werd een heerlijke dag. Mooi weer, vrij rustig in het park dus de kinderen hoefden niet lang te wachten bij de attracties, fijne begeleiding...kortom we hebben genoten.   

foto monique 2  Foto ratna

IPC thema groepen 4: 

Vanmorgen hebben de groepen 4 het nieuwe IPC-thema geopend. In een verduisterd lokaal zochten de kinderen met zaklampjes naar fluorerende letters en vervolgens legden ze de titel van het thema neer.  

DAG EN NACHT 

LICHT EN DONKER.  

Vervolgens bespraken we hoe het kan dat het dag of nacht is. We keken naar een uitlegfilmpje en s' middags schenen we zelf met een lampje op de aarde en keken we in welke landen het dag was en waar dus op hetzelfde moment nacht. Wordt vervolgd, 

IPC 2 mei 24  IPC 3 mei 24 IPC 1 mei 24

Calisthenics en Freerunnen:  

Beste ouders en/of verzorgers, 

Vorige week hebben de leerlingen op IKC Tuindorp een kennismakings les calisthenics gehad.  

Calisthenics is een vorm van krachttraining waarbij verschillende oefeningen worden uitgevoerd die de grote spiergroepen aanspreken zoals rennen, staan, grijpen en duwen. De oefeningen worden met minimaal gebruik van apparatuur uitgevoerd; er wordt met name gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Het doel van calisthenics is het verhogen van spiermassa, kracht, mobiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Bekende oefeningen zijn pull-ups, push-ups en dips 

Calisthenics kan ook als ondersteuning gezien worden voor een sport die uw kind al beoefent. Denk bijvoorbeeld aan een voetballer die sterke benen heeft maar vaak met duelkracht van de bal wordt gezet. Met calisthenics kan je je bovenlichaam versterken. Zie onderstaande foto en flyer 

calisthenics_1.jpg

calisthenics_2.jpg  

Voor de meivakantie hebben de leerlingen op IKC Tuindorp een les freerunnen gekregen.  

Van de ene naar de andere muur springen, salto’s maken en obstakels overwinnen. Deze elementen horen allemaal bij de sport Freerunning. Freerunning is een Urban sport die vooral wordt beoefend op straat. Freerunners maken gebruik van het straatmeubilair om zo snel of sierlijk mogelijk van a naar b te komen. Bij freerunning is je eigen lichaam het instrument waarmee je aan de slag gaat. Je verlegt continu je grenzen en leert je lichaam onder controle te krijgen zodat je steeds moeilijkere bewegingen kunt maken.De sport is erg laagdrempelig. De sport is toegankelijk voor iedereen, kinderen, jongeren en zelfs volwassenen. Er zijn vrijwel geen regels, je bent vrij om te doen wat je zelf wilt. Je kan er al je creativiteit in kwijt.Als uw kind geïnteresseerd is kunt u gebruik maken van onderstaande flyer. 

freerun_1.jpg

freerun_2_.jpg

 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning