Agenda, ter herinnering: IKC Tuindorp presenteert CIRCUS!, sportdag van de groepen 4, verkiezingen Medezeggenschapsraad.

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Maandag 17 juni  

Sportdag: De Spelen  

Voor de groepen 4  

Donderdag 20 juni  

Eindfeest: Circus  

Voor leerlingen en ook voor ouders!  

Vrijdag 21 juni  

   

Maandag 24 t/m vrijdag 28 juni  

Werkweek voor de leerkrachten  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij  

Maandag 1 en dinsdag 2 juli  

Studie 2-daagse voor het team  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij 

Woensdag 3 t/m dinsdag 9 juli  

Oudergesprekken u ontvangt een uitnodiging via Parro  

Voor de ouders van groep 1 t/m 7  

Vrijdag 19 juli t/m zondag 1 september 

Zomervakantie!   

Voor alle leerlingen   

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Lenne 1/2B, Dani 1/2B. Allebei van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag gewenst!  

Ter herinnering: IKC Tuindorp presenteert CIRCUS!  

Circus

Sportdag van de groepen 4:  

Maandag zijn de groepen 4 naar het Olympisch Stadion geweest voor een heel sportieve, actieve dag. Alles was tot in de puntjes geregeld, de inzet van de vrijwilligers was fantastisch, een goed verzorgde lunch, de geweldige inzet van de kinderen, kortom: een groot succes! 

sportdag foto 4b  Olympic stadion sportdag 2

Verkiezingen Medezeggenschapsraad 

In de nieuwsbrief van 22 mei kondigde Muriel Krijger aan de Medezeggenschapsraad (MR) na 7 jaar te verlaten. In de MR denken personeel en ouders mee over het beleid van de school. Gelukkig hebben drie ouders interesse om Muriels plaats in te nemen. Dit betekent dat er MR-verkiezingen worden georganiseerd. De verkiezingen zullen plaatsvinden van woensdag 3 juli tot en met dinsdag 9 juli. Vanaf woensdag 3 juli worden aan de ouders papieren stembiljetten uitgereikt. 

Hieronder stellen de drie kandidaten voor de MR zich voor. 

Christiaan Pol 

Mijn naam is Christiaan en ik ben de vader van Otis in groep 1. We zijn erg dankbaar dat we bij IKC Tuindorp geplaatst zijn en merken nu al dat de leerkrachten, ouders en kinderen een fijne schooltijd creëren. Dit motiveert mij om betrokken te zijn en bij te dragen via de medezeggenschapsraad. 

In de afgelopen tien jaar heb ik verschillende bedrijven opgebouwd, waardoor ik bedreven ben in financiën, het begeleiden van grote projecten en strategische planning. Deze vaardigheden wil ik graag inzetten om de school te ondersteunen. 

Ik ben ook actief in onze buurt, waar ik buurtborrels organiseer en buren help. Deze saamhorigheid wil ik ook graag op school bevorderen. Nu de wijk verandert en er een nieuw schoolgebouw gepland wordt, is het belangrijk dat IKC Tuindorp blijft aansluiten bij de behoeften van alle kinderen in en rondom Tuindorp Oostzaan. 

Ik hoop op uw stem en de mogelijkheid om samen te werken aan onze school. 

christiaan pol 1

Marieke Lucassen 

Graag stel ik mij aan jullie voor. Ik ben Marieke Lucassen, woonachtig in Tuindorp Oostzaan, getrouwd met Michel en samen hebben we twee kinderen, Lucas (groep 2C) en Maya (nu nog op de opvang Eigen & Wijzer achter de school). Michel komt uit Cuba dus we spreken thuis zowel Nederlands als Spaans. 

Als ouder wil ik actief betrokken zijn bij het onderwijsproces. Ik geloof dat de medezeggenschapsraad een belangrijke rol speelt in het waarborgen van een hoge onderwijskwaliteit en het bevorderen van een veilige, stimulerende leeromgeving. 

Ik vind het belangrijk dat IKC Tuindorp een plek is waar alle kinderen de aandacht en begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Of het nu gaat om extra uitdaging of om extra begeleiding. Mijn jongste Maya is bijvoorbeeld slechthorend en zal volgend jaar als ze naar groep 1 gaat extra ondersteuning nodig hebben om alle taal in de klas mee te krijgen. 

Een belangrijk thema is natuurlijk de nieuwbouw van de school en de tijdelijke huisvesting. Ik hoop hieraan mijn bijdrage te kunnen leveren, zeker als het gaat om de tijdelijke huisvesting die toch minstens een jaar in beslag gaat nemen en wat voor die periode een goede plek voor de kinderen moet zijn. 

Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen in de MR. 

Marieke

Colin Bruijnen 

Mijn naam is Colin Bruijnen, vader van Emma uit 1/2D en Mats van 6 maanden. Ik ben 36 jaar en ik werk nu 10 jaar als docent wiskunde in het voortgezet onderwijs. 

Veranderingen in beleid of bestuur van school hebben effect op iedereen die betrokken is bij het onderwijs van onze kinderen. Ik wil deze wijzigingen altijd van meerdere kanten bekijken en de belangen van iedereen afwegen. Met een kritische blik, een nauwkeurige manier van werken en brede kennis van het onderwijs kan ik als ouder echt een bijdrage leveren aan de MR. Het lijkt mij leuk om samen met andere ouders en personeelsleden van IKC Tuindorp na te denken over het reilen en zeilen van de leuke school van onze kinderen. 

Dus wil je iemand in de MR die verstand heeft van zaken, de belangen meeneemt van iedereen en graag wilt bouwen aan de toekomst van IKC Tuindorp? Stem dan op mij! 

Colin

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning