Agenda, jarigen, formatie schooljaar 2022-2023, groepsverdeling 2022-2023, nieuws van de MR, lezen in de vakantie, kinderkoor 'Toontje Noord'!, zomervakantie activiteiten! 

Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Maandag 11 juli  

Afscheidsavond 8B 

Voor de leerlingen en ouders groep 8B 

Dinsdag 12 juli  

Afscheidsavond 8A 

Voor de leerlingen en ouders van groep  

Woensdag 13 juli  

Activiteit Twiske en uitzwaaimoment  

Voor de leerlingen van groep 8  

Vrijdag 15 juli t/m zondag 28 augustus  

Zomervakantie  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij 

Maandag 29 augustus  

1e schooldag  

Voor leerlingen van groep 1 t/m 8  

 

Jarigen: 

De jarigen van vorige en deze week zijn: Julian 6B, Destiny 3B, May-Linn 6A,  Curtis 5A, Danni 4A, Dey 1/2A, Selen 4B, Liam 1/2D, Jimairo 7B, Ayla 1/2C, Demi 6A en Avighna 1/2D. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst.  

Formatie schooljaar 2022-2023 

Beste ouders/verzorgers, 

Hieronder vindt u de groepsverdeling voor komend schooljaar. Het duurde dit jaar extra lang voordat wij u duidelijkheid over de formatie konden geven en ook op dit moment zijn er nog een aantal zaken onder voorbehoud. Voor veel groepen staan 'oude bekenden' en hier en daar vindt u een nieuwe naam of een kleine verschuiving. Dat wat opvalt licht ik toe: 

 • U mist een aantal namen: Dryske, zij gaat na 12 jaar op een school werken bij haar in de buurt. Ellen, zij kan helaas niet op IKC Tuindorp blijven werken in verband met de krimp van een groep 1-2. Nicolette, zij stopt met het lesgeven en gaat een nieuwe carrière tegemoet. En tot slot Mohammed, hij last voor zichzelf een pauze in. 
 • De nieuwe namen zijn: Leiv, hij werkt één dag bij ons vanuit de talentenpool van ASKO, evenals Ifna, ook uit de talentenpool, zij werkt komend schooljaar 4 dagen in groep 5. Sophie D werkt 2 dagen naast Tineke de Roo in groep 5 en Reneé is onze nieuwe collega naast Stephanie in groep 4. Naast Monique is op dit moment nog een vacature. 
 • Groep 1-2D ziet u aan het begin van dit schooljaar niet. Als alles naar verwachting verloopt, start in januari een instroomgroep voor de nieuwe 4-jarigen. 
 • In de formatie ziet u uiteraard ook de namen staan van een aantal collega's die op dit moment niet op school aanwezig zijn: Petra, haar ouderschapsverlof loopt nog tot eind oktober, Ineke, zij is zoals u weet ziek en werkt keihard aan haar herstel, Hanneke, herstelt goed van haar heupoperatie en zij zal vanaf na de zomervakantie voor een deel haar werk vanuit huis en voor een deel op school hervatten, Rianne, zij is vooruitlopend op haar zwangerschapsverlof helaas met ziekteverlof. 

Groepsverdeling 2022-2023 

Groep 

Maandag 

Dinsdag 

Woensdag 

Donderdag 

Vrijdag 

1/2A 

Inge 

Inge 

Inge 

Inge 

Leiv 

1/2B 

Esmee 

Esmee 

Melanie 

Melanie 

Melanie 

1/2C 

Dorien 

Dorien 

Melissa 

Dorien 

Dorien 

3A 

Wilma 

Florence 

Florence 

Florence 

Wilma 

3B 

Ratna 

Ratna 

Ratna 

Michelle 

Michelle 

4A 

Renée 

Renée 

Stephanie 

Stephanie 

/Renée 

Renée 

4B 

Monique 

Monique 

Monique 

Monique 

vacature 

5A 

Ifna 

Daniëlle 

Ifna 

Ifna 

Ifna 

5B 

Sophie D 

Sophie D 

Tineke 

Tineke 

Tineke 

6A 

Thomas 

Thomas 

Thomas 

Thomas 

Thomas 

6B 

Bas 

Maaike 

Maaike 

Maaike 

Maaike 

7A 

Wendy 

Wendy 

Wendy 

Marlous  

Marlous  

7B 

Mindy 

Chanien 

Chanien 

Chanien 

Mindy 

8A 

Barry 

Mindy 

Barry 

Barry 

Barry 

8B 

Hanan 

Hanan 

Hanan 

Hanan 

Hanan 

Gym 

Branko 

Branko 

Branko 

Ron 

 

Directie 

Doritha 

Doritha 

Doritha 

Doritha 

Doritha 

Adj. Directeur en teamleider  

gr 1 t/m 4 

Ineke 

 

Ineke 

Ineke 

 

Teamleider  

gr 5 t/m 8  

 

Petra 

 

Petra 

Petra  

Rekenspecialist 

 

Stephanie 

     

Taalspecialist 

 

Tineke 

     

ICT specialist 

   

Marlous 

   

NT2 

     

Esmee 

Esmee 

IB VVE, gr 1-2 en 8 

Hanneke 

Hanneke 

 

Hanneke 

 

IB gr 3 t/m 7 

Anouk 

Anouk 

 

Anouk 

Anouk 

ondersteuning 

 

Bas 

Bas 

 

Bas 

   

Sophie T 

   

Sophie T 

 

Melissa 

Melissa 

   

Melissa 

 

Daniëlle 

   

Daniëlle 

Daniëlle 

       

Wilma 

 

OOP 

Anja/Josta 

Anja 

Anja 

Josta 

Josta 

Doelab 

   

Doelab docent 

   

Plusklas 

   

Ron 

   

Nieuws van de MR: 

Op 27 juni heeft de medezeggenschapsraad (MR) vergaderd over de huidige ontwikkelingen op school. Hierbij een korte update over de onderwerpen die we op deze vergadering behandeld en besproken hebben onderling en samen met de directeur: 

We werden geïnformeerd over de uitbreiding van de BSO op onze school. 

We bespraken in deze vergadering tevens de formatie voor het komend schooljaar, veranderingen in personele bezetting en zijn we op de hoogte gebracht over de stand van zaken rondom het nieuwe schoolgebouw. Hierover wordt u zelf ook actief geïnformeerd door school via de Nieuwsbrief. 

Ook hebben wij het jaarplan bekeken en toelichting gekregen van Doritha de Koning. 

Wij zullen volgend jaar zoeken naar een nieuw MR lid. Daar hoort u in het nieuwe schooljaar meer informatie over. De MR bestaat uit vertegenwoordigers van het personeel en de ouders. Mochten er daarom zaken zijn die besproken moeten worden in de MR, dan horen wij graag van u. 

De MR is bereikbaar per email: ikctuindorp.mr@askoscholen.nl

Ania Pejs (moeder van Nel 5A) 

Muriel Krijger (moeder van Seán 8B en Amy 3A) 

Lezen in de vakantie:  

De vakantie staat weer bijna voor de deur. Als leesspecialist wil ik het lezen in de vakantie graag onder uw aandacht brengen.  

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruitgaan, terwijl kinderen die veel lezen een hoger leesniveau hebben na de vakantie. Zorg dus dat uw kind ook in de vakantie dagelijks blijft lezen!  

Nu denkt u misschien: ‘Is dat nu nodig, mijn kind heeft toch vakantie en heeft ook ontspanning nodig?’. Dat is ook zo!   

Maar juist in de vakantie kan uw kind leeskilometers maken met andere teksten dan die hij/zij op school gewend is. En uiteindelijk helpt u uw kind ermee;   

Als er in de vakantie wordt gelezen verloopt de overgang naar het lezen op school na de vakantie gemakkelijker.  

Lezen in de vakantie moet vooral leuk zijn. Hieronder een aantal “vakantie leestips”:  

 • Vakantieboeken (Donald Duck, Jan, Jans & de kinderen, Dora, Hoe overleef ik…?, etc.)  
 • Boeken over uw vakantiebestemming, uw eigen stad of over het land van familieleden  
 • Puzzelboekjes met kruiswoordraadsels en rebussen  
 • Moppenboekjes  
 • Brochures van pretparken, vakantiefolders, activiteitenprogramma van camping en stad  
 • Menukaarten op een terrasje, de gebruiksaanwijzing van een spel of vlieger etc.  
 • Leesbingo; 10/15 minuten lezen op leuke, gekke plekken. Daarna mag je een bingovakje inkleuren. Wie heeft als eerste de bingokaart vol?                                                        

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie met veel leesplezier toe!  

Tineke de Roo  

Leesbingo Squla nb 1 

🎵 Na de zomer start het nieuwe kinderkoor 'Toontje Noord'! 

Alle kinderen in de omgeving Kadoelen, Oostzanerwerf en Tuindorp Oostzaan zijn van harte welkom om mee te zingen. Gedurende 15 weken repeteren we met elkaar op de Twiskeschool en werken we toe naar een heus concert. De repetities zullen plaatsvinden op donderdagen (na schooltijd).  

Lijkt het je leuk om mee te zingen in het koor, maar wil je graag eerst een keer ervaren hoe dat is, dan ben je van harte welkom voor een proefles op donderdag 7 juli op de Twiskeschool. De proefles is geheel vrijblijvend en gratis. Vul alsjeblieft even de vragenlijst in zodat we weten hoeveel kinderen er komen. We zien je graag op donderdag 7 juli! Kun je niet de 7e, maar heb je wel interesse om volgend schooljaar mee te zingen, vul dan ook de vragenlijst in, dan houden we je op de hoogte. 

Zomervakantie Activiteiten!  

Het is bijna zover, de welverdiende zomervakantie! Over een paar weken zijn alle kinderen van Amsterdam Noord weer lekker een lange periode vrij. Vrij om allerlei leuks te beleven en te doen! Want ook dit jaar gaan weer vele organisaties tijdens MidzomerMokum een geweldig zomerprogramma neerzetten voor alle kinderen en jongeren in Amsterdam Noord. Bekijk snel op sterrenmakers.nl wat allemaal te beleven is. En schrijf je kind(eren) in voor de activiteiten, zodat je verzekerd bent van een plekje. Met stadspas zijn de activiteiten meestal helemaal gratis. 

Wat doe jij deze Zomer? 

Kom paardrijden en paarden verzorgen bij Floradorp Ranch. Of 3×3 basketbal spelen met het Summercamp van 3×3 Unites en voetballen met Ajax Foundation. Ga je naar de brugklas? Kom dan naar Plezier op School

Met de DAT! School kun je meedoen met een theater Zomerkamp. Sport en spel activiteiten vind je op het Cruyff Court

Ga op Zomerkamp met de Muziekstraat in de Schaap Schooltuin. DOCK organiseert deze zomervakantie ook van alles leuks: jammiddag, skaten, Silent Cinema, to Queer en not to Queer en ga zo maar door. Ook kun je lekker sporten met Sciandri de hele zomer. 

Creëer je eigen gezonde catering bedrijf met de Fawaka Ondernemersschool. Of ga naar het NDSM Fightclub Zomerkamp

Kom naar Noordjes Zomer Wonderland met beeldende kunst, fotografie en theater activiteiten. Op het NDSM Werf heb je ook het kinderatelier waar je je voor kunt opgeven. In de maand augustus kun je naar de SKC Zomerschool. In het EYE kun je naar het Taartrovers Filmfestival. Ook heb je een Voetbal drie daagse van Team Sportservice, geef je hier op. 

Kom de laatste week van de Zomervakantie meedoen met Zomer op het Plein op de Muziekschool Amsterdam Noord of Zomer in de Tuin in de Tolhuistuin. Met Stichting Wijsneus gaan we verhalen, safari dieren en schelpen kunst maken in ’t Kofschip. Bekijk alle vakantie activiteiten van Stichting Wijsneus hier en kom langs in de week van 22 aug t/m 26 aug. 

Voor het volledige overzicht van alle Zomervakantie activiteiten in Amsterdam Noord klik hier. Filter aan de linkerkant op de webpagina eventueel op locatie en datum. Als je de website op je telefoon bekijkt: scroll helemaal naar beneden voor het zien van alle vakantie activiteiten. 

We hopen weer veel van alle Amsterdam Noord kinderen te zien!  

Tot ziens en vergeet ons niet te volgen op Instagram, Facebook en LinkedIn. Of schrijf je in voor de Sterrenmakers Nieuwsbrief

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning