Agenda, jarigen, het team van IKCTuindorp wenst iedereen fijne vakantie, 

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Vrijdag 15 juli t/m zondag 28 augustus  

Zomervakantie  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij 

Maandag 29 augustus  

1e schooldag  

Voor leerlingen van groep 1 t/m 8  

 

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Ajnur 5A, Nick 8B, Elizabeth 1/2B, Dalida 1/2A, Arbsimma 5A, Melissa 8B en D’angely 4A. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst.  

Het team van IKC Tuindorp wenst iedereen fijne vakantie! 

In deze laatste nieuwsbrief van schooljaar 2021-2022 willen wij, het team van IKC Tuindorp iedereen bedanken voor het afgelopen jaar! Wij hebben ons uiterste best gedaan om ondanks uitval van leerkrachten en lerarentekort alle kinderen zoveel mogelijk ‘gewoon’ naar school te laten komen. Soms lukte dit echt niet en was een groep een dagje thuis, vaak ging iets als ondersteuning, niet door. Ook duurde het dit jaar even voordat onze formatie rond was en alle groepen bezet. Mede doordat 2 collega's uit de Talentenpool van ASKO bereid zijn om komend schooljaar langdurig op IKC Tuindorp te komen werken, konden wij u afgelopen week toch vertellen bij welke leerkracht uw kind komend jaar in de groep zit. 

Wij bedanken ook alle ouders en kinderen voor alle lieve attenties die zij keer op keer afgeven bij de administratie om door te sturen aan onze collega Ineke! Daarnaast ontvangen alle collega's zo op het einde van het jaar allerlei cadeautjes als blijk van uw waardering. 

Wij stellen dat enorm op prijs, dus ook hiervoor zeker: BEDANKT! 

En tot slot: Fijne vakantie allemaal, geniet, rust goed uit en tot 29-08-2022! 

    vakantie foto  

KDV, VVE en BSO groeien en zijn op zoek naar collega's! 

De opvang binnen IKC Tuindorp blijft groeien. Daar zijn wij ontzettend blij mee want zo bieden we nog meer kinderen de mogelijkheid om te groeien in een veilige en op ontwikkeling gerichte omgeving. Voor deze kinderen borgen we de doorgaande leerlijn binnen het IKC, wat zorgt voor een goede start bij het vinden van een eigen plek in de maatschappij. Zowel in het onderwijs als in de kinderopvang is het in Amsterdam echter een uitdaging om enthousiaste medewerkers te werven. Daarom roepen wij de versterking in van u als betrokken ouder!   

De vacatures voor de opvang staan op de website van Eigen&Wijzer: www.eigen-en-wijzer.nl/werken-bij-eigenwijzer. Delen met uw netwerk wordt gewaardeerd. Daarnaast inspireren wij u graag om zelf te kiezen voor werken in de kinderopvang.  

  1. Iedere dag een welkom van blije kinderen; 
  1. Hechte teams binnen het IKC; wij staan voor elkaar klaar en werken nauw samen voor het welzijn van de kinderen en voor het werkgeluk van ieder teamlid; 
  1. Groeimogelijkheden voor jezelf (binnen de opvang of binnen het onderwijs) met interne trainingen en opleidingen.  
  1. Baangarantie! De vraag groeit in een tijd van personeelstekort; 
  1. Essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Dit werk doet ertoe! 

Voor de tussen schoolse opvang is het geen vereiste om over een opleiding te beschikken welke kwalificeert voor werken in de kinderopvang. Voor de voorschool, de peuteropvang, de dagopvang, de voorschoolse opvang en de buitenschoolse opvang is dit wel een vereiste. Eigen&Wijzer bespreekt graag uw werk wensen of adviseert u over de te volgen opleiding indien dit nodig is. Dit kan mogelijk zelfs intern en biedt u direct een betaalde functie als ‘pedagogisch medewerker in opleiding’.  

IKC Tuindorp, staat voor Samen leven, samen leren, samendoen en daar hoort u ook bij! Maak kennis met de opvang en het onderwijs en bespreek uw mogelijkheden voor een baan binnen het IKC. 

Hebben wij uw interesse gewekt? Super! Loop maandag 29 augustus gerust binnen tussen 13.00 - 15.00u bij IKC Tuindorp voor een kennismaking. Komt deze dag u niet uit, informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden via werkenbij@eigenenwijzer.nl.  

Met vriendelijke groet, Samantha Paschedag - Locatiecoördinator IKC Tuindorp 

Bericht van het schoolbestuur: 

Beste ouder(s), verzorger(s), 

Aan het einde van dit schooljaar kijken wij terug op een bewogen jaar. Een jaar dat wederom veel heeft gevraagd van de flexibiliteit en inzet van onze leerlingen, leraren, (adjunct)directeuren en u als ouder(s)/verzorger(s). We zijn weer meer ervaren geworden in het schakelen tussen fysiek en online onderwijs en helaas ook met testen, besmettingen, quarantaines. Veel van onze medewerkers, leerlingen en ouders hebben dit zelf ondervonden. 

Als schoolbestuur kijken we vooruit naar de periode na de vakantie. Wij zien het komende schooljaar twee grote uitdagingen voor onze scholen; het lerarentekort en het oplopen van Coronacijfers. 

Het lerarentekort houdt ons in Amsterdam en omgeving erg bezig. Wij doen er alles aan om genoeg leerkrachten op school te hebben, maar kunnen dat niet altijd garanderen. In uiterste gevallen zullen sommige scholen aanpassingen moeten doen in het onderwijsprogramma om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen blijven garanderen. 

We zijn daarnaast druk bezig met het uitwerken van scenario’s om in het geval van een nieuwe Corona-uitbraak het onderwijs veilig en verantwoord te kunnen blijven geven. Hierbij is het uitgangspunt dat te allen tijde schoolsluiting moet worden voorkomen. Het ministerie van OCW heeft hier een sectorplan voor opgesteld dat een leidraad bevat voor schoolbesturen en scholen. Toch moeten we er rekening mee houden dat een klas altijd nog naar huis kan worden gestuurd als er sprake is van een besmetting en de kinderen in quarantaine moeten. Ook omdat er niet altijd vervanging mogelijk zal zijn. Dit vraagt van ons allen dat wij voorbereid zijn om tijdig te kunnen schakelen. 

Met deze brief willen we u nogmaals bedanken voor uw inzet, geduld en flexibiliteit het afgelopen jaar en hopen ook weer op uw medewerking, begrip en geduld voor komend schooljaar. 

We wensen u nu eerst een heel fijne vakantie toe. Mocht u naar het buitenland op vakantie gaan, dan willen u nog op de volgende COVID-informatie van de GGD wijzen: Via deze link leest u meer informatie daarover. 

We zien alle leerlingen graag weer gezond en uitgerust bij de start van het nieuwe schooljaar, fijne zomerweken! 

Met vriendelijke groet, 

Willem Kuijpers 

Bestuurder a.i. ASKO Scholen 

 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning