Agenda, jarigen, Kinderboekenweek, contact met de leerplicht, uitbreiding IKC Tuindorp met 2E KDV-groep! 

Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Woensdag 6 oktober  

Start Kinderboekenweek  

Leerlingen groep 1 t/m 8  

Donderdag 7 oktober  

Bezoek Scheepvaartmuseum 

Leerlingen groepen 5 en 6  

Maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober   

Herfstvakantie  

Leerlingen groep 1 t/m 8 vrij  

Maandag 25 oktober  

Studiedag  

Leerlingen groep 1 t/m 8 vrij 

 

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Liam 7A, Tiago 4A, Jeremiah 5A, Lorena 6B Afra 3A, Oguzhan 3A en Nathan 8A. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst!  

Kinderboekenweek: 

De jaarlijkse Kinderboekenweek gaat weer van start en wel op woensdag 6 oktober. We zullen de week feestelijk openen. De leerlingen mogen verkleed naar school in kleding passend bij een beroep. Misschien wil uw kind wel brandweerman worden? Dan is een brandweermanoutfit een goed idee. Alle boeken behorend bij de Kinderboekenweek hebben we in huis. Wij zullen allerlei lessen verzorgen rond het thema "Worden wat je wil”. 

In deze week is er extra aandacht voor lezen en voorlezen. Het plezier in lezen staat voorop! Tijdens de Kinderboekenweek komt er een moment dat de kinderen boeken kunnen ruilen in de klas. De boeken moeten passen bij de leeftijdsgroep en de boeken mogen niet beschadigd zijn. U krijgt hier later bericht over. Zijn de boeken thuis uit? Ruilen maar! 

Contact met de leerplicht: 

Onlangs heeft u in de nieuwsbrief kunnen lezen dat alle scholen in Amsterdam zijn bezocht door de leerplichtambtenaar en dat het beleid van de gemeente m.b.t. leerplicht, na 2 jaar van relatieve milde handhaving, weer is aangescherpt. 

In de praktijk betekent dit dat IKC Tuindorp na de herfstvakantie een brief stuurt naar ouders die zij moeten ondertekenen, retour gaat naar school en vervolgens aan het dossier van de leerling wordt toegevoegd: 

  • Als de leerling in een periode van 12 weken 4x afwezig is geweest door een ziekmelding; 
  • Als de leerling 7x of meer te laat is gekomen. 

Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u bij ons langskomen of contact opnemen met de Leerplicht van Amsterdam. 

Uitbreiding IKC Tuindorp met 2e KDV-groep! 

De afgelopen weken ziet u regelmatig allerlei ‘spullen’ bij de voordeur staan die u, mocht u ze kunnen gebruiken, mee naar huis mag nemen. IKC Tuindorp is op dit moment bezig met een interne verhuizing, zodat wij ruimte maken voor onze 2e KDV-groep 0 tot 4 jaar. 

Ons DoeLab is verhuisd naar boven, groep 1-2 C verhuist binnenkort naar het eerste lokaal in de benedengang van de groepen 1-2(voorheen het DoeLab). Na die verhuizing zal de VVE groep 52 weken van het buitengebouw naar binnen verhuizen en in het ‘oude’ lokaal van groep 1-2 C komen. 

De beide VVE groepen zitten dan dicht bij elkaar en het buitengebouw wordt daarna gereed gemaakt voor de 2e KDV-groep! 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning