Agenda, jarigen, Kinderboekenweeknieuws, "discussiëren, kun je leren", vakantie en studiedag, herfstactiviteiten 

Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober   

Herfstvakantie  

Leerlingen groep 1 t/m 8 vrij  

Maandag 25 oktober  

Studiedag  

Leerlingen groep 1 t/m 8 vrij 

 

Jarigen: 

De jarigen van deze en in de vakantie week zijn: Trix 1C, Jason 5B, Nada 6A, Sem 8A, Levi 2D, Lamik 5A, Adam 7A, Amin 8A, Dennis 3B, Mason 3A, Ayse 7A, Nayara 3B, Jidde 5A, Kenzo 4B, Sef 1/2C en Elisa 5A. Allemaal van harte gefeliciteerd en een heel fijne verjaardag gewenst.  

Kinderboekenweeknieuws: 

De Kinderboekenweek is in volle gang. Bent u al naar de boekenwinkel geweest voor het gratis Kinderboekenweekgeschenk? 

Zoals in een eerder bericht gemeld mogen de kinderen deze week boeken ruilen met elkaar. Het gaat hier echt om ruilen, dus er komt geen geld aan te pas. Boeken mogen niet stuk zijn en moeten er goed uit zien. Hopelijk wisselen er heel wat boeken van hand. 

“Discussiëren, kun je leren”: 

Als aanvulling op onze lessen Vreedzame School bieden wij de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 masterclasses aan van “Discussiëren, kun je leren”. 

Discussiëren kun je leren is een bewezen effectieve methode voor burgerschap. Leerlingen leren op constructieve wijze te discussiëren. Ze leren goed naar elkaar te luisteren, begrip te hebben voor een ander standpunt en te accepteren dat je het soms niet met elkaar eens bent. 

Op de volgende website kunt u alles lezen over dit leuke en leerzame project: https://www.discussierenkunjeleren.nl/ 

Dit schooljaar is alweer het derde schooljaar dat we hieraan kunnen deelnemen. De leerlingen zullen vier lessen volgen op school van een masterclassdocent. 

De leerkrachten zullen de stellingen van de lessen met u delen via Parro. Vraagt u uw kind hier eens naar; wie weet ontstaan er ook waardevolle discussies bij u thuis aan tafel! 

We sluiten dit project ook dit jaar weer feestelijk af met een debatbattle op school op vrijdag 26 november. De groepen 7 nemen ook nog deel aan de Amsterdamse debatbattle. Verdere informatie hierover volgt later. 

Vakantie en studiedag: 

Volgende week start de herfstvakantie. Aansluitend aan de herfstvakantie hebben wij als team een studiedag. Dit betekent dat de leerlingen ook deze dag nog vrij zijn.  

De leerlingen zijn weer welkom op dinsdag 26 oktober. Geniet van de vakantie!  

Herfstactiviteiten: 

Na een fantastische nazomer, de start van de Naschoolse Activiteiten en de Wijkclubs zijn we weer klaar voor het volgende: de herfstactiviteiten!  

              NAN Herfstvakantie 265 x 195 mm
Er staat weer veel moois op het programma, kijk snel op www.sterrenmakers.nl voor het hele overzicht. Met de stadspas zijn de activiteiten geheel gratis of heel betaalbaar.  
Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld een kijkje nemen op het Cinekid festival en 's ochtends meedoen met MediaLab in Pathe Noord. Ook zijn er elke ochtend gratis activiteiten in de Tolhuistuin en op de Muziekschool Noord van Wijsneus, Solid Ground Movement en de Muziekschool: van hiphop dans tot musical, muziek maken en schilderen. Daarnaast kun je weer terecht bij verschillende speeltuinen van SPIN. En de DAT! Theaterschool organiseert samen met Dock deze herfst het DAT! en DOCK podium. Verder kun je in de Tolhuistuin een Chocolademerk leren opstarten, voor de echte ondernemers, bekijk het hier
Houd je kind van zingen of liedjes schrijven? Bekijk dan de Music Camps van de Amsterdam Music School voor jeugd en jongeren. Of wat dacht je van het creatieve vakantiekamp de Rimboe? Avontuurlijk en superleuk. Bekijk hier meer. In de Molenwijk en de Vogelbuurt kun je ook creatief aan de slag, je maakt een boek met een bijpassend muziekstuk. Lees hier meer. In de Banne kun je in de OBA meedoen met Noordjes schrijflab. En in Floradorp kun je de hele week ponyrijden en paarden verzorgen. Geef je hier snel op, voor de echte paardenliefhebbers. Voor de sportievelingen, bekijk de vakantie activiteiten van SCIANDRI hier en geef je op via sterrenmakers.nl.  
We hopen weer veel van jullie te zien!  
Tot ziens en vergeet ons niet te volgen op InstagramFacebook en LinkedIn. Of schrijf je in voor de Sterrenmakers Nieuwsbrief 

           

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning