Agenda, jarigen, bezetting groepen 5 en 6, uitgang groepen 1-2 na de herfstvakantie, IPC-thema Suriname, Surinaams eten voor de groepen 6, Artis bezoek groepen 1 en 2, sportdag de Spelen.

Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Woensdag 12 oktober  

Bezoek Tropenmuseum  

Leerlingen groep 8A en 8B  

Woensdag 12 oktober  

Informatieavond Mediawegwijs  

Ouders van groep 1 t/m 8  

Maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober  

Herfstvakantie  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij 

Maandag 24 oktober  

Studiedag  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij 

Jarigen: 

De jarigen van deze en in de week van de herfstvakantie zijn: Jason 6B, Nada 7A, Levi 3B, Lamik 6A, Adam 8A, Dennis 4B, Mason 4A, Ayse 8A, Artem 6A, Jidde 6A, Kenzo 5B en Sef 3B. Allemaal alvast van harte gefeliciteerd en een toffe verjaardag toegewenst.  

Bezetting groepen 5 en 6 vanaf 25-10: 

Binnenkort begint voor 2 collega's hun zwangerschapsverlof en hiervoor zijn wij al langere tijd op zoek naar vervanging. Zoals het er op dit moment naar uitziet lukt het niet om leerkrachten van buitenaf aan te trekken. Daarom zijn wij met het team op zoek gegaan naar oplossingen/verschuivingen binnen ons team. Dit heeft voor de groepen 5 en 6 het volgende opgeleverd: 

Groep 5A: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag; Bas Nedermeijer,  woensdag; Ifna Reid   

Groep 5B: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag; Tineke de Roo 

  vrijdag; Ifna Reid 

Groep 6B: maandag Ifna Reid, dinsdag t/m vrijdag Maaike Wolters 

Ondersteuning; Ifna Reid en Daniëlle van Noort (tot verlof)  

Er valt voor zover wij op dit moment kunnen inschatten een en ander aan ondersteuning uit. Daarvoor staan uiteraard diverse vacatures uit. Wij hopen dat iedereen er begrip voor heeft waarom wij onze keuze laten vallen op het stabiel bemensen van onze groepen en dat hierdoor regelmatig ondersteuning minder wordt of vervalt. Zodra het verlof van collega's voorbij is, wordt alles zo snel mogelijk weer opgepakt. 

Over hoe de vervanging van het verlof van Dorien ten Cate eruit ziet informeren wij u na de herfstvakantie. 

Uitgang groepen 1-2 na de herfstvakantie:  

Beste ouders van groep 1 en 2, 

Via deze weg willen we u laten weten dat per 25 oktober de groepen 1-2A en 1-2B op het schoolplein uitkomen. U kunt vanaf 14.10 het plein op om uw kind te halen. Groep 1-2C zal, zoals nu reeds het geval is, via de hoofdingang naar buiten komen. 

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 
 

IPC-thema Suriname:  

Een aantal weken werkt de hele school nu met het IPC-thema Suriname. In de groepen 3 en 4 hebben we het thema gestart met een PowerPoint over Suriname, daarna gekeken wat de kinderen er al van weten en wat ze nog wilden leren. Inmiddels hebben we teksten gelezen over hoe Nederland indertijd aan Suriname kwam, wat we vanuit Suriname meenamen naar Nederland maar ook een stukje over de slavenhandel. Ook hebben we natuurlijk over Anansi gelezen, gezongen en gekeken in filmpjes. We hebben bekende Surinaamse liedjes geleerd, we hebben een familie web gemaakt en gezien dat ook wij voorouders hebben uit andere landen. We namen iets mee uit het land van onze voorouders. We bekeken wat het was en waar werd het voor gebruikt. We leerden over welke dieren in Suriname in het Amazonegebied wonen en keken naar de verschillen van deze dieren en de dieren die we in Nederland hebben. Ook maakten we zelf muziekinstrumenten. Het was dus extra leuk dat we vorige week naar het tropenmuseum gingen om de tentoonstelling te zien en actief mee te doen. In de Surinaamse jungle leerden we over handgemaakte voorwerpen, leerden we over feesten in Suriname, maakten we Surinaamse muziek en bakten we Surinaamse koekjes. Een geweldig leerzame en leuke ochtend. Na de herfstvakantie zullen we dit thema muzikaal afsluiten in de middenbouw, samen met de ouders en is er gelegenheid om onze leerwand te bekijken waar u precies kunt zien en horen wat we allemaal geleerd hebben. 

 

foto thema Suriname copy copy foto suriname 1 

Surinaams eten voor de groepen 6! 

Afgelopen vrijdag kwam een moeder uit groep 6B voor onze groepen koken. Helemaal binnen ons IPC-thema kregen de leerlingen Surinaamse bami met heerlijke, malse kip voorgeschoteld. Sommige leerlingen namen met één bordje geen genoegen en stonden in de rij voor een 2e of 3e keer. De leerlingen hebben gesmuld en zullen dit niet snel meer vergeten! We willen Vanessa Grives ontzettend bedanken voor haar ''magische'' kookkunsten! 

foto suriname 2 foto surnimae 3

Artis bezoek groepen 1 en 2:  

Vorige week woensdag hebben wij de opening van de Kinderboekenweek met het thema 'Gi-Ga-Groen' in Artis gevierd. We hebben een superleuke dag gehad en het weer zat ook nog eens heerlijk mee. De dieren waren actief, dus we hebben ze goed kunnen bekijken.

artis bezoek nb 1   artisbezoek nb 2

Sportdag de Spelen: 
Wij hebben een ontzettend leuke sportdag gehad! Wij begonnen met bmx'en en eindigden met ringen gooien. Wij hebben kennis mogen maken met verschillende sporten, zoals freerunning. Tot slot kregen wij een supermooi diploma, bidon en prijsbeker!
Groep 8B
olympische spelen 1 olympische spelen 2 olympische spelen 3 
 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning