Agenda, jarigen, EU-schoolfruit, tentoonstelling: Thuis in de stad, 100 jaar Tuindorp Oostzaan, persconferentie omtrent aanscherping maatregelen Corona.

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Maandag 8-11 en 15-11  

2e voorlopig adviesgesprek groep 8A en 8B.  

Voor ouders en leerlingen groep 8A en 8B 

Dinsdag 9-11 en 16-11 

2e voorlopig adviesgesprek groep 8A 

Voor ouders en leerlingen groep 8A 

Woensdag 10-11 en 17-11 

2e voorlopig adviesgesprek groep 8B 

Voor ouders en leerlingen groep 8B 

 

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Kerem 3B, Joshua 1/2B, Alexia 5B en Senn 1/2C. Allemaal van harte gefeliciteerd en een heel fijne verjaardag gewenst. 

EU-Schoolfruit: 

Zoals u weet vinden wij de gezondheid van onze leerlingen erg belangrijk. We brengen gezonde traktaties, 10-uurtjes en lunchpakketten regelmatig bij u onder de aandacht. 

IKC Tuindorp heeft zich ingeschreven en is ingeloot om deel te nemen aan EU-schoolfruit, een project waarbij kinderen spelenderwijs leren om verschillende soorten fruit en groente te eten. 

Van 15 november 2021 t/m 22 april 2022 krijgen uw kinderen op school gratis drie porties groente en fruit per week. Ook zullen er lessen gegeven worden over fruit, groente en gezonde voeding. 

Volgende week laten wij u weten welke drie dagen de vaste groente- en fruitdagen op IKC Tuindorp worden. Op deze dagen hoeft u uw kind dus alleen nog een gezonde lunch mee te geven. Het 10-uurtje is voorzien. 

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. Wij hopen dat het alle ouders lukt om op de overige twee dagen fruit mee te geven voor tijdens het 10-uurtje. 

U bent vast nieuwsgierig welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen! Wij zullen u daarvan iedere week via de nieuwsbrief op de hoogte houden. 

foto nb schoolfruit 2         foto nb schoolfruit

Tentoonstelling: Thuis in de stad, 100 jaar Tuindorp Oostzaan 

Afgelopen zaterdag was het regenachtig en een geschikt moment om naar het stadsarchief van Amsterdam in de Vijzelstaat te gaan. Samen met Erwin, mijn man, heb ik genoten van de tentoonstelling over Tuindorp Oostzaan. Er waren foto's over allerlei periodes, van bouw tot 2021. Er waren foto's en tekeningen over de bouw en ontwikkeling van Tuindorp Oostzaan, de rol van de NDSM en prachtige foto's van allerlei buurtbewoners waarop ik ook oud-leerlingen en leerlingen van onze school ontdekte. Ook maakten wij gelijk van de gelegenheid gebruik om de rest van het gebouw, waar ooit mijn opa heeft gewerkt, te bewonderen. Ik wil deze tentoonstelling echt bij u en uw kinderen aanraden! U kunt hem nog tot 10 januari 2022 bezoeken. 

foto nb tentoonstelling 1fot nb tentoonstelling 2

Persconferentie omtrent aanscherping maatregelen Corona: 

Gisteravond tijdens de persconferentie heeft u wellicht gehoord dat diverse maatregelen zijn aangescherpt. In dit bericht vindt u terug wat dit voor ons IKC en de toegang voor u als ouder tot ons gebouw betekent. De afspraak tot het brengen van uw kind naar de groepen 1 t/m 4 volgens inschrijving en in de groepen 5 t/m 8 nadat u dit via een mailbericht kenbaar heeft gemaakt blijft zoals afgesproken.  

Wel verzoeken wij iedereen, die de school betreedt en niet tot het vaste personeel hoort, een mondkapje te dragen. Daarnaast vinden wij het extra belangrijk om de 1,5 meter onderlinge afstand tussen volwassenen toe te passen binnen ons gebouw. Ook hebben de aangescherpte maatregelen waarschijnlijk consequenties voor de jaarlijkse Sinterklaas en Kerstvieringen. U moet er rekening mee moet houden dat ouders daarbij niet aanwezig kunnen zijn. Wij verwachten dat ons dit met elkaar lukt! Tot nu toe speelt u daarbij als ouder een zeer positieve rol en zien wij dat iedereen alle gemaakte afspraken respecteert. Zo blijft het mogelijk dat ouders hun kind daar waar nodig regelmatig even naar zijn of haar groep brengt! En kunnen voor onze kinderen hopelijk het onderwijs en alle vieringen gewoon door gaan. Mochten er namens ons bestuur ASKO andere of meer aanpassingen zijn, dan leest u dit via Parro. Namens het hele team: Bedankt! 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning