• Nieuws

Agenda, jarigen, babynieuws, levensbeschouwelijk onderwijs, schoolfoto's, verkeerssituatie rondom school, ter herinnering: sportdag/Koningsdag, ouderbijdrage met stadspas, ons geheim!

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Dinsdag 20 t/m donderdag 23 april 

CITO Eindtoets 

Leerlingen groepen 8  

Maandag 26 april 

Iedereen in oranje of rood-wit-blauw gekleed naar school en de wedstrijd: Doe eens raar met je haar! 

Leerlingen en leerkrachten 

Dinsdag 27 april 

Koningsdag  

Leerlingen groep 1 t/m 8 vrij 

Zaterdag 1 mei t/m zondag 16 mei  

Meivakantie  

Leerlingen groep 1 t/m 8 vrij 

 

Jarigen: 

De jarigen van vorige en deze week zijn: Santiago 1/2B, Mitchell 7B, Robert 1/2C, Siraj 5B, JayJay 8A, Elise 3A, Roxy 5B, Alondra 1/2A, Coco 1/2D, Hayley 3A en Ivie 3A. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst.  

Babynieuws: 

Op 9 april 2021 is Michelle Tas bevallen van dochter Tess. We feliciteren Michelle, haar man Arne en zusjes Lynn en Emma. Heel veel geluk samen met Tess. 

Levensbeschouwelijk onderwijs:  

In het kader van het levensbeschouwelijk onderwijs bij ons op school, besteden we van tijd tot tijd aandacht aan één van de wereldgodsdiensten. Dit jaar is dat het Hindoeïsme. Vorig en de komende week bevindt zich op school de hierbij behorende les kist. Alle groepen brengen een bezoek aan het lokaal waar allerlei voorwerpen uitgestald staan die met het Hindoeïsme te maken hebben. De kinderen krijgen hier informatie over van onze nieuwe identiteitsbegeleidster Asri Prasadani.   

Schoolfoto’s: 

De inlogkaarten van de schoolfoto’s zijn binnen en worden vandaag aan de leerlingen meegegeven. Zijn er ook broer/zus foto’s gemaakt dan ontvangt u een extra inlogkaart. U logt thuis in met de inloggegevens op de site van Foto Koch. Plaatst eventueel een bestelling en rekent af. U kunt eventueel de inloggegevens door sturen naar familie zodat zij zelf een bestelling kunnen plaatsen op de site. Foto Koch biedt u een gratis groepsfoto! En met gratis bedoelen zij ook gratis. Er hoeft dus geen pakket besteld te worden. Ouders die binnen 10 dagen inloggen, ontvangen een gratis groepsfoto, onafhankelijk of ze een bestelling plaatsen of niet. Inloggen en gratis groepsfoto bestellen is voldoende. Heeft u vragen neem dan gerust contact op met foto Koch via info@fotokoch.nl of 035-5384114   

Verkeerssituatie rondom school: 

Regelmatig ontvangen wij berichten van omwonenden over de verkeersituatie rondom onze school. Hierover berichtten wij u eerder in de nieuwsbrief.  

Wij begrijpen dat de parkeerplaatsen dichtbij IKC Tuindorp beperkt zijn. Daarom adviseren wij ouders die met de auto komen op tijd van huis te vertrekken, dat mocht er geen plek zijn direct rondom de school, zij de tijd hebben een stukje te lopen.  

Toch lukt dit regelmatig niet en staan veel auto's op plekken waardoor kinderen niet veilig over kunnen steken, zij het fietspad niet op kunnen of niet veilig naar de ingang van de school kunnen. IKC Tuindorp en ook diverse ouders hebben daarom in het belang van de kinderen, contact gezocht met de gemeente voor hulp bij het oplossen van dit verkeersprobleem. Hierdoor is Handhaving regelmatig in de omgeving van ons gebouw aanwezig. Zij zijn er om ervoor te zorgen dat de verkeersituatie rondom IKC Tuindorp voor alle kinderen veilig is. Plaats u auto dan ook alleen in de daarvoor bestemde parkeervakken!  

U heeft hier wellicht soms 'last' van, omdat u iets verder van school een parkeerplaats moet zoeken, maar de veiligheid van de kinderen staat bij ons voorop! 

Ter herinnering: Sportdag/Koningsdag: 

Normaal gesproken bent u van ons gewend dat rond Koningsdag, ook de Konings sportdag georganiseerd wordt. Op dit moment zijn alle maatregelen rondom Corona echter zo opgesteld dat een enigszins realistische ‘sportdag’, niet mogelijk is. Wij kiezen er daarom voor om deze dag naar een iets later tijdstip in het jaar te verplaatsen. Wij hopen dan op stabiel weer en iets meer mogelijkheden. Maar om Koningsdag zo maar voorbij te laten gaan: 

DAT KAN NATUURLIJK NIET! 

Daarom nodigen wij iedereen uit om op maandag 26 april in het oranje of in het rood-wit-blauw gekleed naar school te komen! Ook is er één wedstrijd: Doe eens RAAR met je HAAR! De jury maakt op maandag 26 april een rondje door de school en kiest de winnaars uit. Er zijn 4 bekers voor verschillende leeftijd categorieën! 

Ouderbijdrage met stadspas: 

Zoals in een eerdere nieuwsbrief is aangegeven bestaat de mogelijkheid om de ouderbijdrage te voldoen met de stadspas. Heeft u de ouderbijdrage nog niet voldaan en bent u in het bezit van een stadspas? Laat deze dan scannen.  

Elke maandag, dinsdag en woensdagochtend kunt u dit doen bij de administratie via de hoofdingang.     

Ons Geheim! 

Vandaag hebben wij Ron van Beekhoven, Petra van Urk en hun dochter Saar verrast. Zij trouwden vanmorgen om 9.00 uur in IJmuiden waar zij binnenkort gaan wonen.

  foto nb 3

Omdat er door alle Coronamaatregelen weinig mogelijk is hebben wij hen op het schoolplein verrast. Wij willen alle ouders bedanken voor de medewerking! Alle kinderen waren in het wit gekleed en zagen er prachtig uit. 

foto nb 13 04

Namens Ron, Petra en Saar: BEDANKT! 

 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning.