• Nieuws

Agenda, jarigen, Doe een raar met je haar, nieuws omtrent de nieuwbouw, sportdagen en eindfeest, Tuindorp Oostzaan van boven.

 Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Maandag 24 mei  

2E Pinksterdag  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij  

Maandag 14 en dinsdag 15 juni 

Studiedagen team  

Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij 

Woensdag 16 juni 

Sportdag  

Leerlingen groep 1 t/m 4 

Donderdag 17 juni  

Sportdag  

Leerlingen groep 5 t/m 8  

 

Jarigen: 

De jarigen van deze week zijn: Alyssa 6A, Mandy 1/2A, Chess 4A en Rmi 6B. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst.  

Doe eens raar met je haar!: 

Wat een mooie creaties zijn er gisteren voorbijgekomen. We hadden niet verwacht dat zoveel kinderen met de meest geweldige kapsels naar school zouden komen! 

Ook een groot compliment aan alle kappers en/of kapsters, die 's morgens vroeg in de weer zijn geweest.  

Het was een zeer moeilijke keuze en na veel wikken en wegen zijn de volgende winnaars gekozen: 

Bradley groep 6B, Spike groep 5B en Daleysia groep 1-2B hebben als familie één prijs gewonnen! 

Maaike uit 6B in de categorie meisje groepen 5 t/m 8 

Lucay uit groep 3 B in de categorie jongen groepen 1 t/m 4 

Jenna uit groep 1-2A in de categorie meisje groepen 1 t/m 4  

foto nb 2 17 05       foto 17 05

De volgende leerlingen verdienen een eervolle vermelding in de nieuwsbrief omdat ook zij er geweldig uitzagen: Lisanne, Tamar, Oskar, Roots, DJ, Leah, Sean,Erva, Mike, Jimairo, Vienne, Liam, Ecrim, Ayse, Rik, Puck, Hailey, Zeynep, Demi, May-Lin, Mylena, Max, Kiama, Yusra, Dex, Marie, Rafi, Lorena, Dounia, Daphne, Tessa, Liv, Lars, Esmeralda, Davino, Jeremiah, Elisa, Alina, Cindy, Cas,  Curtis, Riley, Nel, Arbsimma, Jidde, Tommy, Ilayna, Arman, Hayley, Max, Zacarias, Ela, Liam, Amira, Isis, Duncan, Kenzo, Cameron, Djazz, Jayden, Naomi, Dioya, Selen, Hayley, Amy, Indy, Annabella, Jurvailey, Aya, Alondra, Mayson, Nikki, Shanti, Elise, Lila, Dayley, Tiko, Jad, Senn, Djezz, Kaya, Mina, Jeanny, Sef, Avigna, Nour, Destiny, Liam Angelena, Cramer, Nikki, Iman, Coco, Ashley, Levi en Mayson.  

Nieuws omtrent de Nieuwbouw: 

Op dit moment is het eerste Voorlopige Ontwerp zover dat het bij de gemeente wordt aangeboden en wij hopen dat we op de goede weg zijn en verder kunnen. Zodra dit voorlopig ontwerp goedgekeurd is, zullen wij dit met u via de nieuwsbrief delen. 

Wat wellicht goed is om te benoemen, is dat wij met het nieuwe ontwerp ook kijken naar een toekomst waarin wellicht zaken zoals de huidige pandemie en de maatregelen die daarbij horen, vaker zullen voorkomen. 

In ons huidige gebouw is de 1,5 meter afstand moeilijke te handhaven in de vele smalle gangen. Wij verwachten daarom niet snel dat iedereen de school net zoals voorheen kan en mag betreden. 

In ons nieuwe gebouw streven wij ernaar dat het kinderdagverblijf, de VVE groepen en de groepen 1 t/m 4 allemaal op de benedenverdieping liggen en zoveel mogelijk door een eigen ingang vanaf de buitenkant bereikbaar zijn. Zodat in de toekomst ouders, kinderen en leerkrachten tot groep 5 elkaar eenvoudig kunnen bereiken. 

Sportdagen en Eindfeest: 

In de komende periode worden de sportdagen en het eindfeest op poten gezet. Wij streven ernaar om alle activiteiten voor de kinderen zoveel mogelijk door te laten gaan. Dit moet helaas nog steeds zonder begeleiding, hulp en assistentie van ouders. Om attributen te kunnen huren, versnaperingen en prijzen te kopen, zijn wij uiteraard wel afhankelijk van de ouderbijdrage. Mocht u deze nog niet hebben voldaan, nogmaals een oproep om dit te doen. Voor ouders met een stadpas; u kunt de ouderbijdrage op maandag, dinsdag en woensdag met uw pas voldoen bij Anja Vredevoort. 

Tuindorp Oostzaan van boven: 

Tuindorp Oostzaan bestaat 100 jaar. Om dat te vieren gaat het Stadsarchief Amsterdam opnamen maken met een drone. Een aantal leerlingen van IKC Tuindorp doen hier op een leuke manier aan mee. Zij gaan laten zien dat Tuindorp Oostzaan 100 jaar bestaat! 

fot nb 17 05 2021  

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning