• Nieuws

Agenda, jarigen, lezen in de vakantie, schooljaar 2020-2021 bijna afgelopen.......

Agenda:  

Wanneer: 

Wat: 

Wie: 

Maandag 5 juli 

Afscheidsavond 8A 

Voor ouders groep 8A 

Maandag 5 juli 

Leerlingen groep 8B vrij 

Voor ouders groep 8B 

Dinsdag 6 juli 

Afscheidsavond 8B 

Voor ouders groep 8B 

Dinsdag 6 juli 

Leerlingen groep 8A vrij 

Voor ouders groep 8B 

Woensdag 7 juli 

Afsluitende dag groep 8 

Leerlingen beide groepen 8  

Donderdag 8 en vrijdag 9 juli 

Leerlingen groepen 8 vrij 

Voor ouders beide groepen 8 

Vrijdag 9 juli  

Laatste schooldag tot 12.00 uur school 

Voor leerlingen van groep 1 t/m 7 

Zaterdag 10 juli t/m zondag 22 augustus  

Zomervakantie  

Voor alle leerlingen  

Maandag 23 augustus 

1e schooldag  

Voor de leerlingen van groep 1 t/m 8 

 

Jarigen:  

De jarige van deze week en in de vakantieperiode zijn: Zeynep 5A, Yeshua 6B, Oskar 8A, Lucay 3B, Lisanne 8B, Rafi 5B, Niek 5A, Raily 8B, Ajnur 4A, Nick 7B, Dalida 1/2A, Arbsimma 4A, D’angely 4B, Jennely 6B, Mylena 5A, Youssef 7B, Peter 1/2A, Ilyas 6A, Tommy 3A, Damian 3B, Pavly 8A, Mike 6B, Rick 6A, Yadi 5A, Ashley 7A, Ibrahim 1/2B, Romualdo 1/2C, Nabil 1/2B, Louis 4A, Jewel 7A, Max 3A, Maks 5A, Jevailey 1/2A, Jassy 3B, Thalia 6B, Martijn 6B, Gilliana 1/2C, Spike 5B, Nour 1/2D, Nathalie 7B, Donny 7A, Mei-Lin 7B, Jazzley 4B en Shanti 1/2B. Allemaal alvast van harte gefeliciteerd en vooral een hele fijne verjaardag toegewenst.  

Lezen in de vakantie: 

De vakantie staat weer voor de deur. Als leesspecialist wil ik het lezen in de vakantie graag onder uw aandacht brengen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruitgaan, terwijl kinderen die veel lezen een hoger leesniveau hebben na de vakantie. Zorg dus dat uw kind ook in de vakantie dagelijks blijft lezen! Nu denkt u misschien: ‘Is dat nu nodig, mijn kind heeft toch vakantie en heeft ook ontspanning nodig?’. Dat is ook zo! 

Maar juist in de vakantie kan uw kind leeskilometers maken met andere teksten dan die hij/zij op school gewend is. En uiteindelijk helpt u uw kind ermee; als er in de vakantie wordt gelezen verloopt de overgang naar het lezen op school na de vakantie gemakkelijker. 

Lezen in de vakantie moet vooral leuk zijn. Hieronder een aantal “vakantie leestips”: 

  • Vakantieboeken (Donald Duck, Jan, Jans & de kinderen, Dora, Hoe overleef ik…?,etc.)
  • Boeken over uw vakantiebestemming, uw eigen stad of over het land van familie
  • Puzzelboekjes met kruiswoordraadsels en rebussen
  • Moppenboekjes
  • Brochures van pretparken, vakantiefolders, activiteitenprogramma van camping en stad
  • Menukaarten op een terrasje, de gebruiksaanwijzing van een spel of vlieger etc.
  • Leesbingo; 10/15 minuten lezen op leuke, gekke plekken. Daarna mag je een bingovakje inkleuren. Wie heeft als eerste de bingokaart vol?

Ik wens iedereen een fijne vakantie met veel leesplezier toe! 

Tineke de Roo  

Leesbingo gratis printable nb eind schooljaar

 

Schooljaar 2020-2021 bijna afgelopen......... 

Vandaag ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar en daarin kijk ik graag even met u terug naar een schooljaar dat nogmaals te maken heeft gehad met een periode van onderwijs op afstand.  

Ondanks alle maatregelen hebben wij geprobeerd om alles wat wel kon vorm te geven. Zo was er een informatiefilm i.p.v. een informatieavond, is Sinterklaas coronaproof op bezoek geweest, moest de kerstlunch verplaatst en hebben de kinderen een sportdag en eindfeest gevierd, verzorgd door leerkrachten en de kinderen zelf. Via berichten, foto's en filmpjes in Parro hebben wij u zoveel mogelijk betrokken. Uitstapjes zoals schoolreisje en kamp zijn dit schooljaar helaas niet gelukt. Deze staan dan ook hoog op ons verlanglijstje; wij hopen dat dit komend schooljaar wel te realiseren is. Hoe alles zich komend schooljaar ontwikkelt, is op dit moment nog niet duidelijk. Wel verwachten wij dat oudergesprekken live op school kunnen plaatsvinden. Wat in grotere groepen mogelijk is, wachten we nog even af. 

De nieuwbouwplannen voor IKC Tuindorp beginnen vorm te krijgen en ik hoop dat er na de vakantie meer duidelijkheid is over de termijn waarin het een en ander zich af gaat spelen. Op dit moment is de gemeente druk op zoek naar een geschikte locatie voor de tijdelijke huisvesting. Met de architect zijn wij druk bezig het ontwerp zo vorm te geven dat het ‘oude deel’ goed tot zijn recht komt en wordt omgeven door nieuwbouw wat past bij de wensen van het huidige onderwijs. 

Namens ons team wil ik u allemaal heel erg bedanken voor nog een jaar waarin van u als ouder weer flink wat gevraagd werd; er waren weer allerlei maatregelen waardoor de mogelijkheden tot persoonlijk contact en betrokkenheid bij uw kind binnen de school maar minimaal mogelijk is geweest, uw kind was thuis in de periode van de lockdown en sommigen kinderen/groepen kregen ook te maken met verplichte quarantaine. In al deze weken heeft u uw kind moeten ondersteunen met het onderwijs en heeft de leerkracht op afstand geprobeerd al het mogelijke te doen. Dus daarvoor kunnen wij alleen maar zeggen: Bedankt! 

Na de zomervakantie ziet u ook drie nieuw gezichten: Ellen Schuit en Daniëlle Visser komen ons onderwijsteam versterken. Ella Koch is onze nieuwe collega van de TSO. 

Ook zijn er 3 collega's die u een tijdje heeft moeten missen omdat zij met verlof zijn geweest en nu weer starten: Michelle Tas, Florence Vollebregt en Dryske Roosjen. Met ons hele team, met al onze leerlingen en met u, onze ouders en verzorgers gaan we er hopelijk weer een mooi jaar van maken. Maar nu eerst een fijne vakantie, rust lekker uit en tot ziens op 23 augustus! 

nb 5 7 21

Start schooljaar 2021/2022: 

U zult een mail ontvangen van de nieuwe leerkracht van uw kind met de benodigdheden voor het nieuwe schooljaar. Wij hopen dat het alle leerlingen lukt om deze bij de start van het nieuwe schooljaar mee te nemen. Helpt u hen daarbij? 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning