• Nieuws

Agenda, jarigen, Kinderboekenweek 2020, nieuwsomtrent corona, ondersteuning buiten de groep, Kinderboekenweek en Sinterklaas, Herfstactiviteiten in Stadsdeel Noord. 

 Agenda 

  • Donderdag 8 oktober: Kinderboekenmarkt, voor groep 1 t/m 8  
  • Vrijdag 9 oktober: studiedag, alle leerlingen zijn deze dag vrij 
  • Maandag 12 t/m vrijdag 16 oktober: herfstvakantie, alle leerlingen zijn deze dagen vrij  

Jarigen 

De jarigen van deze week en in de week van de herfstvakantie zijn: Jeremiah 4A, Lorena 5B, Afra 1/2D, George 8B, Matthew 8A, Oguzhan 1/2B, Nathan 7A, Jason 4B, Nada 5A, Sem 7A, Levi 1/2D, Lamik 4A, Adam 6A, Amin 7A, Mason 1/2D en Ayse 6A. Allemaal van harte gefeliciteerd en alvast een hele fijne verjaardag gewenst.  

Kinderboekenweek 2020 

De Kinderboekenweek is in volle gang. Overal wordt lekker gelezen!  

Om de Kinderboekenweek gezellig af te sluiten organiseren wij een boekenmarkt. Dit zal plaats vinden op 8 oktober. De groepen 3 t/m 8 gaan boeken verkopen. U kunt alvast met uw kind thuis op zoek naar boeken die hij/zij op deze dag kan verkopen. Boeken mogen niet duurder zijn dan 50 cent en moeten voorzien zijn van de prijs. De allerjongste verkopers en kopers zullen begeleid worden door oudere kinderen en de leerkracht. 

Nieuws omtrent Corona 

Wanneer kan/mag mijn kind naar school? Er is een nieuwe beslisboom ontwikkeld. Deze is ontwikkeld op basis van de richtlijnen van het RIVM. Voor ieder kind moet de boom apart doorlopen worden en geldt niet voor broertjes en/of zusjes. Zie onderstaande link.  

https://www.boink.info/stream/beslisboom-verkouden-kind-0-jaar-tm-groep-8-boinkajnrivm-220920.pdf  

Ondersteuning buiten de groep 

Op IKC Tuindorp verzorgen wij naast de lessen door de leerkracht in de groep, ook ondersteuning naast de groep. Deze ondersteuning kan op allerlei gebied zijn en wordt door de leerkracht(en) in overleg met IB en de ondersteunende leerkracht bepaald. Na de herfstvakantie vinden er enkele verschuivingen binnen ons team plaats, rondom de ondersteuning.  

In dit bericht willen wij u hiervan op de hoogte brengen. De ondersteuning voor de groepen 3, 4 en 5 wordt uitgevoerd op maandag t/m vrijdag.  De invulling wordt verzorgd door Bas Nedermeijer en Veerle van Isveldt. 

De ondersteuning voor de groepen 6,7 en 8 wordt uitgevoerd op maandag t/m donderdag.   

De invulling hiervan wordt verzorgd door Wendy Liffmann en Mohammed Guellaï. 

Kinderboekenweek en Sinterklaas 

Vorige week heeft u wellicht van uw kind gehoord of in Parro de foto's gezien van onze modeshow als start van de Kinderboekenweek. Ons team ontving de kinderen in prachtige kostuums die allemaal een periode in de geschiedenis representeerden. Zo proberen wij met elkaar in een periode waarin wij er niet met onze leerlingen op uit kunnen gaan, toch grappige of bijzondere zaken, ons IKC binnen te halen. 
De eerste voorbereidingen van het Sinterklaasfeest zijn begonnen. Ook dit speelt zich helemaal binnen de school af.  U zult zoveel mogelijk foto's en berichtjes via Parro ontvangen. Het feest in de school voor de kinderen gaat natuurlijk als er niets geks gebeurt, gewoon (coronaproof) door. 

Deze en nog meer activiteiten, die ten goede komen aan onze leerlingen, worden bekostigd vanuit de ouderbijdrage. Als u deze nog niet betaald heeft, wilt u dit dan zo snel mogelijk doen? Alvast vriendelijk bedankt.  

Herfstactiviteiten in Stadsdeel Noord 

  • Zo heeft Hotmamahot een herfstkamp in het Noorderpark.https://hotmamahot.nl/rimboe/ 
  • De DAT!school heeft een  Film & Theaterkamp op de DAT!school  10 oktober: 14:00-17:00 film 11 oktober: 14:00-17:00 film 12 oktober: 14:00-16:00 theater + montage 13 oktober: 14:00 16:00 filmrelease + castingworkshop. 
  • De Muziekschool heeft herfst op het Plein samen met Solid Ground Movement in en om de muziekschool bij het Waterlandplein. 
  • Wijsneus heeft activiteiten in de tuin van de Tolhuistuin. 
  • Floradorp Ranch vindt weer plaats bij het  Vikingpad 28  https://sterrenmakers.nl/activiteit-categorie/sport/?_sfm_vakantie_activiteit=Ja 
  • Extra sportactiviteiten op www.noordbeweegt.nl en verder zie ook de activiteiten op www.sterrenmakers.nl ook voor de oudere doelgroep.  

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning