• Nieuws

Jarigen, Stand van zaken omtrent Corona, feesten komende periode, ouderbijdrage 2020-2021, pauzehapjes en lunchtrommels

 Jarigen 

De jarigen van deze week zijn: Nayara 1/2C, Jidde 4A, Dailey 7A, Sef 1/2C, Elisa 4A en Maaike 6B. Allemaal van harte gefeliciteerd en een fijne verjaardag gewenst.  

   

Stand van zaken omtrent CORONA 

Zoals u in alle nieuwsberichten kunt lezen, neemt het aantal besmettingen sterk toe. Op IKC Tuindorp doen wij er alles aan om ons onderwijs door te laten gaan en onze werkomgeving daarnaast voor kinderen en leerkrachten, zo 'coronaproof' mogelijk te laten zijn. Alle richtlijnen zoals wellicht bij u bekend voor kinderen t/m 12 jaar zijn sinds 14 oktober niet veranderd en kunt u vinden op:  

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs 

Onze maatregelen omtrent bezoekers zijn wel enigszins aangescherpt. Hieronder staan ze vermeld: 

  • Gasten vullen elke dag/ieder tijdstip dat zij bij het IKC naar binnen komen het triage formulier in  
  • Gasten kunnen alleen gebruik maken van de personeelskamer voor 11.30 uur en na 14.15, mits en geen bijeenkomst voor leerkrachten gepland staat.   
  • Gasten dragen een mondkapje als zij zich binnen de school verplaatsen  
  • Gesprekken met mensen van buitenaf, ook ouders vinden alleen met grote uitzondering plaats, worden ruim van tevoren gepland en bekend gemaakt bij de leiding en de administratie. De gesprekken staan op het planbord bij de administratie  
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.   
  • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.   
  • Nies en hoest in de elleboog.   
  • Was vaak uw handen met zeep en gebruik bij binnenkomst desinfecterende handgel. 

  

Feesten komende periode  

In de komende periode staan er zoals vanouds festiviteiten op het programma. Voor alle kinderen van IKC Tuindorp willen wij deze feesten natuurlijk zo gezellig mogelijk vieren en gewoon door laten gaan. Wel wordt een en ander dusdanig aangepast, zodat het Coronaproof is. 

Voor Sint-Maarten betekent dit dat er geen lampions worden gemaakt. De groepen die dat anders wel doen, maken iets van een klein lampionnetje, kandelaartje of lichtje dat bv. om kerstverlichting kan. Dit hangt op 11 november in de klas. Op 11 november vertelt de leerkracht het verhaal van Sint-Maarten. Een collega komt langs de groepen verkleed als Sint-Maarten en deelt een traktatie uit.   

Sinterklaas is dit jaar zonder aankomst en ontvangst op het plein. Het speelt zich, geheel binnen het gebouw af. Sint en Pieten zijn uitgenodigd en bezoeken IKC Tuindorp op 4 december. De Pieten zorgen voor verpakt 'strooigoed'.  De kinderen van de groepen 5 t/m 8 maken zoals altijd een surprise en nemen deze op 3 december mee naar school. De kijkmiddag voor de surprises kan niet doorgaan. De leerkrachten maken een filmpje of foto's en delen deze via Parro met u. 

Op dit moment worden er plannen gemaakt over wat er met Kerst wel mogelijk is. Het kerstdiner zal dit schooljaar niet doorgaan. 

Wij zijn ons ervan bewust dat hoe feesten op dit moment vorm krijgen, steeds zonder aanwezigheid is van u. Via een filmpje en foto's in Parro proberen wij iedereen mee te laten genieten, van wat wij organiseren voor de kinderen.  

Ouderbijdrage 2020-2021 

In een eerdere nieuwsbrief hebben wij aan de ouders/verzorgers gevraagd om de ouderbijdrage van dit schooljaar te voldoen voor 10 oktober. De ouders die al betaald hebben, d.m.v. een machtiging, overboeking of middels de stadspas, bedankt hiervoor!   

Zoals hierboven staat vermeld staan voor onze leerlingen een aantal festiviteiten (Sint-Maarten, Sinterklaas en het Kerstfeest) op het programma die betaald worden vanuit deze ouderbijdrage. Zonder deze ouderbijdrage zouden wij niet in staat zijn om deze activiteiten te organiseren.   

Om ervoor te zorgen dat wij alle activiteiten voor alle leerlingen kunnen organiseren is het dan ook zeer belangrijk dat alle ouders de ouderbijdrage voldoen.  

Bij deze vragen wij u dan ook, indien u de ouderbijdrage (€ 30,- per leerling) nog niet heeft betaald, deze voor 31 oktober over te maken op onze rekening: NL86INGB0668344865 t.n.v. SKBA inz IKCTuindorp o.v.v. de naam en groep van uw kind(eren).  

Voor de ouders met een laag inkomen bestaat de mogelijkheid om de ouderbijdrage te voldoen met de stadspas. Elke maandag, dinsdag en woensdagochtend van 8.20 tot 8.50 kunt u bij de hoofdingang de stadspas laten scannen.  

Heeft u geen stadspas maar denkt u daar recht op te hebben? Kijk dan op www.amsterdam.nl/pakjekans voor meer informatie.  

Heeft u nog een vraag over een betaling? Mail dan naar a.vredevoort@askoscholen.nl 

Pauzehapjes en Lunchtrommels 

In dit bericht vragen wij even uw aandacht voor de pauzehapjes en lunchtrommels. 

Op ons IKC zien wij graag gezonde kinderen met een goede weerstand. 70% van de weerstand komt uit de buik en daarvoor is gezonde voeding noodzakelijk. 

Als pauzehapjes adviseren wij fruit en als lunch boterhammen met beleg. Daarbij het liefst water om te drinken.  

Er zijn ook een aantal zaken niet toegestaan. Dit betreft chocolade, koeken met chocola, koolzuurhoudende frisdranken, chocomelk en Fristi. 

Als kinderen jarig zijn, trakteren zij vaak hun klasgenoten. Een traktatie bestaat uit één ding. De traktatie is vanwege veiligheidsredenen nóóit een lolly. 

Voor ideeën kijk op:https://www.leukmetkids.nl/corona-proof-traktatie-ideeen-verjaardag-vieren-op-school-of-creche/ 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Doritha de Koning